Η Fiat τιμά την Disney με πέντε Topolino αφιερωμένα στον Μίκυ Μάους
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Fiat τιμά την Disney με πέντε Topolino αφιερωμένα στον Μίκυ Μάους

2.399 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2023)

- Τιμά την 100η επέτειο της Disney η Fiat.
- Παρουσίασε πέντε μοναδικά Topolino με θέμα τον Μίκυ Μάους.
- Εκθέματα στο εργοστάσιο Lingotto της Fiat.
- Με 8 άλογα το Fiat Topolino.

Τιμά την 100η επέτειο της Disney η Fiat

Η Fiat αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην 100η επέτειο της Disney και έτσι δημιούργησε πέντε Topolino με θέμα τον Μίκυ Μάους. Για όσους δεν γνωρίζουν τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο Topolino και την Disney, Topolino είναι η ιταλική λέξη για τον Μίκυ Μάους και ήταν το παρατσούκλι του αρχικού Fiat 500 του 1936. Ως εκθέματα θα χρησιμεύσουν τα πέντε μοναδικά Topolino.

Παρουσίασε πέντε μοναδικά Topolino με θέμα τον Μίκυ Μάους

Όπως μπορούμε να δούμε και στις εικόνες, κάθε ένα από τα πέντε Fiat Topolino έχει διαφορετικό θέμα. Ένα περιλαμβάνει ασπρόμαυρα γραφικά εμπνευσμένα από την πρώτη μικρού μήκους ταινία της Disney «Steamboat Willie». Ένα άλλο φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή της Disney Giorgio Cavazzano και έχει θέμα τον ίδιο τον Μίκυ Μάους. Η έκδοση Street ενσωματώνει σχέδια σε στυλ γκράφιτι ως φόρο τιμής στον εμβληματικό χαρακτήρα της Disney και η έκδοση Abstract παρουσιάζει ζωντανά και αφηρημένα γραφικά. Υπάρχει επίσης και η έκδοση Modern με τα αρχικά του Μίκυ Μάους.

Εκθέματα στο εργοστάσιο Lingotto της Fiat

Τα πέντε μοναδικά ηλεκτρικά Fiat Topolino θα αποτελέσουν τα εκθέματα μίας έκθεσης που θα λάβει χώρα στο διάσημου εργοστάσιο Lingotto της Fiat, το οποίο γιορτάζει επίσης τα εκατό χρόνια του. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Fiat θα τα διαθέσει προς πώληση στη συνέχεια.

Με 8 άλογα το Fiat Topolino

Υπενθυμίζουμε ότι το Fiat Topolino έκανε το ντεμπούτο του νωρίτερα φέτος ως το ιταλικό αντίστοιχο των Citroen Ami και Opel Rocks-e. Εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 8 ίππων και από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh που επιτρέπει αυτονομία 75 χιλιομέτρων. To τετράκυκλο Topolino είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ιταλία από 7.544 ευρώ.

Mercedes
test center