Η Ford Mustang Mach-E έγινε... αγροτικό!

Η Ford Mustang Mach-E έγινε... αγροτικό!

2.730 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2021)

Ο ανεξάρτητος οίκος X-Tomi Design παρουσίασε την πρότασή του για το πως θα μπορούσε να μοιάζει μια Mustang Mach-E σε pick-up. H μάρκα πάντως έχει ήδη ένα ηλεκτρικό pick-up στην γκάμα της.

H Ford εξέπληξε πολλούς όταν αποφάσισε να μετατρέψει τη Μustang σε SUV και να της δώσει αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Φανταστείτε ποια θα ήταν η αντίδρασή τους, εάν η Ford προχωρούσε στην παρουσίαση ενός νέου pick-up με μόνο δύο πόρτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπροστά Mustang Mach-E, πίσω... αγροτικό!

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως προτείνει ο σχεδιαστικός οίκος της X-Tomi Design με το νέο ψηφιακό σχέδιο που αποκάλυψε. Στην εικόνα, βλέπουμε ένα μικρό pick-up που, μπροστά, είναι ίδιο με τη Mustang Mach-E αλλά από την πρώτη σειρά καθισμάτων και έπειτα, αντί για μια επιπλέον σειρά καθισμάτων και πορτ-μπαγκάζ, το αυτοκίνητο έχει… καρότσα.

Δεν υπάρχει πρόθεση να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο

Με δεδομένο πως η Mustang Mach-E στην έκδοση GT αποδίδει ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm χάρη στην μπαταρία των 88 kWh που προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ένα Mustang Mach-E pick-up θα μπορούσε να γίνει ένα ικανότατο ηλεκτρικό pick-up, εάν η Ford προχωρούσε στην παραγωγή του. Αυτή την στιγμή πάντως, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την Ford να κατασκευάσει ένα  τέτοιο αυτοκίνητο. Θυμίζουμε πως η Ford έχει προχωρήσει στην κατασκευή του F-150 Lightning, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του γνωστού pick-up.

Με έως 571 άλογα το F-150 Lightning

Το F-150 Lightning εξοπλίζεται με δύο πακέτα μπαταριών. Το μεγαλύτερο από τα δύο (0-96 χλμ./ώρα κάτω από 4 δευτερόλεπτα) προσφέρει 571 ίππους και 1.051 Nm ροπής με αυτονομία έως 483 χιλιόμετρα, ενώ το μικρότερο 432 ίππους, ροπή 1.051 Nm και αυτονομία 370 χιλιόμετρα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η ισχύς προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα.

Το F-150 Lightning με την τυπική μπαταρία διατίθεται με έναν προαιρετικό οικιακό φορτιστή 48Α, ο οποίος θα φορτίζει την μπαταρία από 15 έως 100 τοις εκατό σε περίπου 10 ώρες. Τα μοντέλα με το μεγάλο πακέτο μπαταρίας μέσω οικιακού φορτιστή 80Α φορτίζουν από 15 έως 100 τοις εκατό σε περίπου 8 ώρες, ενώ με ταχυφορτιστή 150kW DC το F-150 Lightning απαιτεί 41 λεπτά για φόρτιση από 15 έως 80 τοις εκατό.

Πού θα φορτίζει; Στο χωράφι;
- Μπροστά Mustang Mach-E, πίσω... αγροτικό!
- Mε έως 487 άλογα σε έκδοση GT;
- H παρουσία του F-150 Lightning «χαλάει τη μανέστρα»
Θα θέλατε να δείτε στους δρόμους ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Θα το αγόρασε κανείς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto