4 φωτογραφίες »

Αντί για τιμόνι το Prophecy ελέγχεται από διπλά χειριστήρια (joysticks)που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από τον οδηγό.

Η Hyundai ανέλυσε το εσωτερικό του Prophecy

2.093 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2020)

Μία ευρύτερη ανάλυση του εσωτερικού του Prophecy έκανε η Hyundai, προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό μοντέλο που είναι εμπνευσμένο από τα vintage αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1920 και του 1930, με coupe σχεδίαση.


Ξεκινώντας από το εξωτερικό να πούμε πολύ σύντομα πως το μοντέλο διαθέτει τη σχεδιαστική γλώσσα των φώτων pixel, ενώ το δυναμικό σχήμα και η πίσω αεροτομή ενισχύουν την σπορ εμφάνιση. Παράλληλα οι τροχοί με το ελικοειδές σχήμα μειώνουν την αντίσταση στον αέρα, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση που βασίζεται στην σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportinessτης Hyundai.
 
Περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι ο μηχανισμός διεύθυνσης. Αντί για τιμόνι το Prophecy ελέγχεται από διπλά χειριστήρια (joysticks)που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από τον οδηγό: το ένα στην κεντρική κονσόλα και το άλλο στην πόρτα. Σύμφωνα με τη μάρκα, σε συνδυασμό με το ευρύχωρο εσωτερικό, αυτό όχι μόνο επιτρέπει μια πιο άνετη θέση οδήγησης, αλλά ελευθερώνει περισσότερο χώρο στο ταμπλό για άλλα χαρακτηριστικά. Το 90% των λειτουργιών του οχήματος μπορεί να ελεγχθεί μέσω μπουτόν στα χειριστήρια, οπότε δεν χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από τα χειριστήρια. 
 
Επιπρόσθετα, το νέο Smart Posture Care System (SPCS) εκτός από χειροκίνητα δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να προτείνει μια «έξυπνη» θέση οδήγησης για το κάθισμα του οδηγού. Στην «έξυπνη» λειτουργία, ο οδηγός εισάγει το ύψος του, το ύψος του καθίσματος και το βάρος του και το αυτοκίνητο προσαρμόζεται αυτόματα στην ατομική φυσική κατάσταση του οδηγού. Το SPCS ελέγχει το κάθισμα, το τιμόνι, τον καθρέφτη και το Head-Up display και βασίζεται σε ιατρικές επαληθευμένες πληροφορίες.
 
Το σύστημα ψυχαγωγίας είναι ενσωματωμένο στη μεγάλη οθόνη που εκτείνεται σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του εσωτερικού του οχήματος. Όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ψυχαγωγίας μεταβαίνοντας σε Relax Mode, όπου τα καθίσματα παίρνουν κλίση και το ταμπλό περιστρέφεται προς τα πάνω, δημιουργώντας τη βέλτιστη θέση για να απολαύσετε το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.
 
Το Prophecy παράλληλα διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος αέρα. Όταν το επίπεδο σωματιδίων μέσα στο όχημα γίνεται πολύ υψηλό, το σύστημα αέρα λαμβάνει φυσικό αέρα από το φυσικό περιβάλλον, τον φιλτράρει για μέγιστη καθαρότητα και κυκλοφορεί τον καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Prophecy συνεχίζει να καθαρίζει τον αέρα ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο ή φορτίζεται.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το Prophecy είναι το δεύτερο όχημα της Hyundai που διαθέτει την πρώτη ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας. Μια ειδική πλατφόρμα που ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για νέα χαρακτηριστικά σχεδίασης και άνεσης.

NEO TRAFIC
moto