Tο αμιγώς ηλεκτρικό Kona.

Η Hyundai ξεκίνησε τη δουλειά στην Τσεχία

2.319 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2020)

Μπροστά έχουν πάρει και πάλι οι μηχανές του εργοστασίου της Hyundai στην Τσεχία, καθώς οι εγκαταστάσεις της κορεατικής μάρκας στην πόλη Nosovice, από την περασμένη Δευτέρα έχουν υποδεχτεί και πάλι τους εργαζομένους.


Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της μάρκας σε ξένα μέσα, αναφέροντας πως το εργοστάσιο ξεκίνησε ξανά την παραγωγή τη Δευτέρα (13/4)  με δύο βάρδιες. Στο συγκεκριμένο χώρο η Hyundai κατασκευάζει το i30, το Tucson, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό Kona. Η εγκατάσταση αυτή είναι το μοναδικό εργοστάσιό της κορεατικής φίρμας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η λειτουργία του εργοστασίου σε δύο βάρδιες αντί για τρεις, επιτρέπει την καλύτερη δυνατή καθαριότητα και απολύμανση μεταξύ των αλλαγών, είπε η Hyundai. Ωστόσο υπολογίζεται πως σιγά-σιγά η λειτουργία του θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Hyundai είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε ξανά την παραγωγή στη συγκεκριμένη χώρα. Η TPCA, μια κοινοπραξία της Toyota και της PSA, δήλωσε ότι θα επεκτείνει τη διακοπή έως τις 4 Μαΐου, καταργώντας τα σχέδια που είχε για επανέναρξη αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Ο κορυφαίος εξαγωγέας της χώρας, η Skoda του Volkswagen Group, διέκοψε την παραγωγή μέχρι τις 27 Απριλίου.
 
Η Kia, η αδελφή μάρκα της Hyundai, έχει ξαναρχίσει μερικώς την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σλοβακία. Η Kia κατασκευάζει την όλη την «οικογένεια» του Ceed και το Sportage για τις ευρωπαϊκές αγορές στο εργοστάσιο της στην Ζίλινα.
 
Τέλος η Hyundai ανέβαλε το άνοιγμα του εργοστασίου της στη Νικομήδεια (Izmit) της Τουρκίας, για μια εβδομάδα, έως τη Δευτέρα 20 Απριλίου. Η καθυστέρηση θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία του εργοστασίου για την έναρξη της παραγωγής του νέου μικρού hatchback i20, δήλωσε η Hyundai. Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να κατασκευάζει και το i10.

Mercedes
KIA