• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Η Ionity γεμίζει με φορτιστές την Ευρώπη

Η Ionity γεμίζει με φορτιστές την Ευρώπη

1.196 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

Μία ακόμα μεγάλη επένδυση που θα φτάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε η κοινοπραξία Ionity στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλοί μεγάλο κατασκευαστές αυτοκινήτων και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης για ηλεκτρικά.

Επεκτείνεται το δίκτυο φορτιστών της Ionity

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πολλές εταιρείες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ξεκινήσει μέσω της Ionity να αυξάνουν τις υποδομές των φορτιστών στην Ευρώπη, ωστόσο όπως φαίνεται το ποσό της επένδυσης συνεχώς και αυξάνεται παρασύροντας φυσικά προς τα πάνω και τον αριθμό των φορτιστών που αναμένεται να εγκατασταθούν στη «Γηραιά Ήπειρο» σε βάθος χρόνου.
 

7.000 νέοι φορτιστές έως το 2025

Όπως έγινε γνωστό, η Ionity ανακοίνωσε πως στο πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει θα επενδύσει ακόμα 700 εκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνει την παροχή ταχείας φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, με 7.000 νέους ταχυφορτιστές 350 kW να έχουν τεθεί σε λειτουργία έως το 2025. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους μετόχους της Ionity, που περιλαμβάνουν μάρκες όπως οι Volkswagen Group, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes και BMW. Μάλιστα υπογραμμίζεται πως με την εγκατάσταση των 7.000 ταχυφορτιστών το δίκτυο θα έχει τετραπλασιάσει τη δυναμική του σε σχέση με το τρέχον μέγεθός του.
 

Σε πολυσύχναστους δρόμους και πόλεις

Οι νέοι φορτιστές πρόκειται να εγκατασταθούν σε αυτοκινητόδρομους, άλλους πολυσύχναστους δρόμους και κοντά σε μεγάλες πόλεις. Κάθε νέος σταθμός φόρτισης θα έχει κατά μέσο όρο έξι έως 12 σημεία φόρτισης, ενώ στους υπάρχοντες σταθμούς θα προστεθούν και νέου φορτιστές για να αυξήσουν τη δυναμική τους.
 

Νέος επενδυτής η εταιρεία BlackRock

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας BlackRock έγινε η πρώτη εταιρεία που δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων αλλά εντάχθηκε στη λίστα των επενδυτών της Ionity.
 

Ακολουθεί το πρότζεκτ Oasis για περισσότερους φορτιστές

Τέλος, η Ionity θα εφαρμόσει και ένα νέο πρότζεκτ που ονομάζεται Oasis και έχει σκοπό την εγκατάσταση φορτιστών σε ειδικά κατασκευασμένα πρατήρια που ανήκουν και λειτουργούν από την Ionity, πολλά από τα οποία θα εδρεύουν κοντά σε καφέ, εστιατόρια και καταστήματα. Επί του παρόντος, οι φορτιστές της εταιρείας εγκαθίστανται συχνά στα πρατήρια καυσίμων της Shell.  

Συνεχώς νέες επενδύσεις και πρότζεκτ ανακοινώνει η Ionity.
-Ρίχνει ακόμα 700 εκατομμύρια ευρώ για ταχυφορτιστές.
-7.000 επιπλέον ταχυφορτιστες θα υπάρχουν σε χώρες της Ευρώπη έως το 2025.
-Σε πολυσύχναστους δρόμους, αυτοκινητόδρομους και μεγάλες πόλεις.
-Βάζει σε εφαρμογή και το πρότζεκτ Oasis για δικά της πρατήρια φόρτισης.
Έχουν νόημα όλα αυτά αν ένα ηλεκτρικό κάνει μισή ώρα για να γεμίσει στο 80%;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »