Η Jaguar XJ13 έγινε Ecurie Ecosse LM69.

Το στυλ του LM69 παραμένει πιστό στο αρχικό μοντέλο.

Η Jaguar XJ13 έγινε Ecurie Ecosse LM69

2.128 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2019)

Το ξεχασμένο αγωνιστικό μοντέλο της Jaguar XJ13 πήρε στα χέρια της η σκωτσέζικη εταιρία βελτιώσεων Ecurie Ecosse, μετατρέποντάς το σε ένα σπορ αυτοκίνητο νόμιμο για να κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους.

Αν και αρχικά η Jaguar XJ13 σχεδιάστηκε για να κοντράρει τις Ford, Ferrari και Porsche στο αγώνα του Le Mans 24 Hours το μακρινό 1969, το πρότζεκτ εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης καθώς άλλα έργα της Jaguar είχαν προτεραιότητα στα τότε πλάνα της βρετανικής φίρμας.
 
Ωστόσο έρχεται σήμερα η βελτιωτική εταιρεία για να το μετατρέψει στο Ecurie Ecosse LM69. Είναι κατασκευασμένο από συνδυασμό αλουμινίου και σύνθετων υλικών και η κατασκευή του ακολουθεί τις αρχές και τους κανονισμούς από την εποχή που λογίζονταν ως Jaguar XJ13.
 
Τροφοδοτείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,3 λίτρων με το παραδοσιακό σύστημα ψεκασμού καυσίμου και διανομείς. Ο κινητήρας έρχεται με τις ίδιες προδιαγραφές με αυτές του αρχικού V12 της XJ13, ο οποίος είχε προσφέρει στο αγωνιστικό αυτοκίνητο 505 ίππους και 517 Nm ροπής, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχονταν στα 285 χλμ./ώρα.
 
Ωστόσο κατόπιν αιτήματος του αγοραστή, ο 5.3 λίτρων V12 κινητήρας μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένος injection και ηλεκτρονική ανάφλεξη, για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Επιπλέον, οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν μια βελτιωμένη έκδοση του ίδιου κινητήρα με χωρητικότητα αυξημένη στα 7,3 λίτρα.
 
Το στυλ του LM69 παραμένει πιστό στο αρχικό μοντέλο, ωστόσο η Ecurie Ecosse έδωσε στο αυτοκίνητο μεγαλύτερους τροχούς και ελαστικά. Το Ecurie Ecosse LM69 θα κάνει το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο στο Concourse of Elegance στο Hampton Court Palace στο Λονδίνο. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο για παραγγελία με τιμή 750.000 λίρες (περίπου 836.000 ευρώ). Μόνο 25 μονάδες θα κατασκευαστούν.

Hyundai
vw