Η Lancia θέλει να γίνει η Mercedes της Stellantis

Η Lancia θέλει να γίνει η Mercedes της Stellantis

1.822 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2021)

Η ώρα για να «ανθίσει» και πάλι η Lancia έχει έρθει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, Luca Napolitano να υπογραμμίζει πως η ιταλική φίρμα στοχεύει να κινηθεί στις αγορές στην ίδια γραμμή με τη Mercedes!

Ο επικεφαλής της Lancia έχει έτοιμο το 10ετές πλάνο της μάρκας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το σχέδιο για την πώληση αυτοκινήτων εκτός Ιταλίας έως το 2024 είναι ήδη σε ισχύ από τη Lancia που βρίσκεται σε φάση αναγέννησης. Πλέον ο επικεφαλής της μάρκας, Luca Napolitano, πήγε ένα βήμα παρακάτω και παρουσίασε το 10ετές πλάνο του στον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν Μέσα του εξωτερικού.
 

Η ιταλική φίρμα θα κινηθεί στην ίδια γραμμή με την Mercedes

Έχοντας πλέον τις «πλάτες» της Stellantis, η Lancia στοχεύει στην κερδοφορία αντί στον όγκο πωλήσεων. Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του Luca Napolitano, οι άνθρωποι της ιταλικής μάρκας εργάζονται για αυτό το σκοπό, έχοντας ως στόχο να κινηθούν στην ίδια γραμμή με τη Mercedes! «Δεν εννοώ ότι θέλουμε να παλέψουμε ενάντια στη Mercedes, αυτό θα ήταν αφελές, αλλά είναι ένα παράδειγμα για την κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε στη μάρκα», είπε ο Napolitano στο Automotive News Europe.
 

Μπαίνει δυνατά σε ευρωπαϊκές αγορές με ηλεκτρικά 

Σε πρώτη φάση η αναφορά στο όνομα της Mercedes φαίνεται πως έχει να κάνει με την απόφαση της Lancia να κινηθεί δυναμικά σε αγορές της Ευρώπης βασιζόμενη στην ηλεκτροκίνηση. Αρχικός στόχος είναι οι αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας, που η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι η ταχύτερη σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ισπανία, το Βέλγιο και η Αυστρία. «Η επιθετική μας στρατηγική ηλεκτροκίνησης και η εστίασή μας σε τμήματα της αγοράς που είναι πολύ δυνατά στην Ευρώπη θα μας βοηθήσουν», εξήγησε ο Napolitano.
 

Αυξάνονται τα καταστήματα - Πώληση με τρια κλικ

Η στρατηγική της Lancia στοχεύει σε 100 σημεία πώλησης της Lancia στην Ευρώπη σε περίπου 60 πόλεις, όπως και στην ανάπτυξη και ενίσχυση των διαδικτυακών της καναλιών. «Στόχος μου είναι να καταστήσω δυνατή την αγορά αυτοκινήτου με τρία μόνο κλικ», είπε ο Napolitano.
 

Ετοιμάζονται νέα μοντέλα 

Τέλος, επειδή για την ενίσχυση της μάρκας είναι απαραίτητα και τα νέα μοντέλα, η Lancia θα φέρει ένα νέο crossover το 2026 και ένα hatchback το 2028. Αμφότερα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2024 θα έχουμε δει την καινούργια γενιά της Ypsilon, τόσο ως υβριδική όσο και ηλεκτρική.

Θα το καταφέρει;
-Η ιταλική φίρμα θέλει κινηθεί στην ίδια γραμμή με την Mercedes.
-Μπαίνει δυνατά σε στοχευμένες ευρωπαϊκές αγορές με ηλεκτρικά.
-Αυξάνονται τα καταστήματα - Πώληση μέσω Internet με τρία κλικ!
-Ετοιμάζονται νέα μοντέλα.
«Είναι αφελές να πω ότι θα παλέψουμε με τη Mercedes, αλλά είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε στη μάρκα» είπε ο επικεφαλής της Lancia. Συμφωνείτε με αυτή τη λογική ή όχι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center