Η τιμή για την αγορά της Γερμανίας διαμορφώνεται στις 111.800 ευρώ.

H ισχύς πηγάζει από έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με κομπρέσορα.

Το βάρος της στα 1.054 κιλά κάνει την έκδοση αυτή την πιο ελαφριά V6 Exige.

Ο εσωτερικός διάκοσμος προσπαθεί να κρατήσει τον σπορ χαρακτήρα του.

H Lotus Exige Sport 410

3.996 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2018)

Mια νέα έκδοση της Exige με την ονομασία Sport 410 παρουσίασε η Lotus. Δείτε τι προσφέρει και μέχρι πόσο θα φτάνει η τιμή της.

Στην παρουσίαση μιας νέας έκδοσης για την Εxige με την ονομασία Sport 410 προχώρησε η Lotus, με την ίδια να αναφέρει πως πρόκειται «για το κορυφαίο αυτοκίνητο δρόμου».

Η έκδοση βασίζεται ουσιαστικά στο Exige Cup 430 και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε roadster. Σε ο,τι αφορά την εμφάνιση, χαρακτηρίζεται από την ακόμα πιο άγρια εμφάνιση της που αποτελείται από τον πιο σπορτίφ εμπρός προφυλακτήρα, μεγαλύτερους εισαγωγείς αέρα αλλά και πλήθος νέων αεροδυναμικών μερών από ανθρακόνημα όπως οι πλαϊνές ποδιές και η αεροτομή. Ακόμα, η νέα έκδοση προσφέρει διαχύτη από αλουμίνιο, ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω, ελαστικά Μichelin Pilot Sport Cup 2 και σύστημα φρένων ΑP Racing.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, ο εσωτερικός διάκοσμος προσπαθεί να κρατήσει τον σπορ χαρακτήρα του και δεν περιλαμβάνει περιττό εξοπλισμό. Πάντως, η Lotus ισχυρίζεται ότι το τιμόνι από δέρμα Alcantara και τα ανθρακονημάτινα καθίσματα με επένδυση από τον ίδιο τύπο δέρματος είναι αρκετά για να κάνουν τον οδηγό να νιώσει άνετος μέσα στην καμπίνα. Φυσικά, προσφέρεται και air-condition, σύστημα ήχου με δύο ηχεία, Bluetooth και iPod.

Το βάρος της στα 1.054 κιλά κάνει την έκδοση αυτή την πιο ελαφριά V6 Exige που έχει κατασκευαστεί ποτέ ενώ η μάρκα προσφέρει προαιρετικά roll-cage, σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο κ.α

H ισχύς πηγάζει από έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με κομπρέσορα με την απόδοση του να φτάνει τους 416 ίππους και τα 420 Nm ροπής σε συνεργασία με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που επιτρέπει στην Lotus Exige Sport 410 να φτάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 290 χλμ./ώρα.

Η τιμή για την αγορά της Γερμανίας διαμορφώνεται στις 111.800 ευρώ.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center