Η Lotus έδειξε το νέο σπορ ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Η Lotus έδειξε το νέο σπορ ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

1.574 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2022)

Η Lotus εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου σπορ αυτοκινήτου και η βρετανική μάρκα μόλις δημοσίευσε την πρώτη teaser εικόνα του.

Ντεμπούτο το 2026

Αυτή την άνοιξη, η Lotus θα γράψει ιστορία αποκαλύπτοντας το πρώτο της SUV, γνωστό προς το παρόν με την κωδική ονομασία «Type 132» (υπάρχουν φήμες πως θα ονομάζεται Lambda). Θα ακολουθήσει ένα τετράθυρο κουπέ (Type 133) και ένα μικρότερο crossover (Type 134) τα επόμενα χρόνια, με ένα σπορ αυτοκίνητο (Type 135) να έρχεται το 2026. Όλα θα είναι ηλεκτρικά και μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το τελευταίο ο χρόνος που θα κάνει ντεμπούτο προσδιορίζεται για το 2026.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θυμίζει κάτι από την Esprit

Παρόλο λοιπόν το γεγονός πως το μοντέλο απέχει αρκετά η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα της Type 135. Στην πρώτη θέαση το αυτοκίνητο θυμίζει την Esprit, ενώ μας δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για διθέσιο, αν κρίνουμε και από τη μεγάλη κλίση της οροφής. Το εν λόγω μοντέλο θα αποτελέσει τον πνευματικό διάδοχο της Elise, που τερμάτισε την παραγωγής της τον περασμένο μήνα μετά από 25 χρόνια.

Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα

Το νέο μοντέλο που τοποθετείται κάτω από το υπεραυτοκίνητο Evija αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μια νέα αρχιτεκτονική E-Sports που αναπτύχθηκε πρόσφατα. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για αποδόσεις που κυμαίνονται περίπου από 470 έως 880 ίππους, καθώς και για κίνηση στους πίσω και όλους τους τροχούς. Η δομή του θα είναι 37 τοις εκατό ελαφρύτερη σε σύγκριση με της Emira, ενώ οι μπαταρίες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πίσω από τα καθίσματα. Συνέχεια του άρθρου >>>
LEASING FORD VS OPEL
Test Center