Η Ssangyong μέσω της Mahindra θα λάβει χρηματική ενίσχυση ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ!

H Mahindra θωρακίζει τη Ssangyong

1.648 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2020)

Η πανδημία τεστάρει τις αντοχές όλων των εταιρειών, ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχουν μάρκες και όμιλοι που έχουν μεγάλο βαθμό θωράκισης και γρήγορα αντανακλαστικά. Όπως για παράδειγμα η Ssangyong, η οποία μέσω της Mahindra θα λάβει χρηματική ενίσχυση ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ!


Την Κυριακή το βράδυ η Ssangyong Motor Co Ltd ανακοίνωσε πως ενέκρινε τη χρήση ειδικού χρηματικού ποσού ύψους 40 δισ. γουάν ( περίπου 30.180.000 ευρώ) προερχόμενο από την Mahindra, έτσι ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα τις ημέρες αυτές που η πανδημία βάζει εμπόδια στη ομαλή λειτουργία των εταιρειών. Θυμίζουμε πως η ινδική Mahindra αποτελεί τον μεγαλομέτοχο της Νοτιοκορεάτικης Ssangyong.
 
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα τόσο η μάρκα Mahindra, όσο και ο όμιλος Mahindra Ltd, έβαλαν στην άκρη το επενδυτικό σχέδιο που είχαν ύψους 389 εκατομμύριων ευρώ αναφορικά με τη Ssangyong, εξοικονομώντας μετρητά. Με αυτό τον τρόπο υπολογίζουν πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και εν μέσω της κρίσης και στη συνέχεια θα επανεξετάσουν τα πλάνα τους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε ανακοίνωσή της η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε πως εντός των τριών επερχόμενων μηνών θα εξετάσει τη χορήγηση νέου εφάπαξ χρηματικού ποσό ως ενίσχυση της SsangYong προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παράλληλα σημείωσε πως θα συνεχίσει να ψάχνει νέες πηγές χρηματοδότησης.     

Hyundai
vw