H Maserati θέλει να κρατήσει το «Νettuno» μοτέρ για τον εαυτό της

H Maserati θέλει να κρατήσει το «Νettuno» μοτέρ για τον εαυτό της

1.960 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2022)

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Maserati δήλωσε πως η φίρμα δεν επιθυμεί να δώσει το καινούριο της V6 μοτέρ σε άλλες εταιρείες του ομίλου Stellantis.

Σαν να μην θέλει πολλά πάρε-δώσε η Maserati

Με όλο και περισσότερες μάρκες να στεγάζονται κάτω από κάποιον όμιλο, είναι λογικό να αρχίζουν να μοιράζονται κινητήρες και άλλα μηχανικά μέρη κλειδιά μεταξύ τους με σκοπό να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

De Medio: «To μοτέρ θα βρεθεί κάτω και από άλλα μοντέλα της Maserati»

Η ανάπτυξη ενός κινητήρα είναι μια κοστοβόρα διαδικασία, ωστόσο φαίνεται πως η Maserati δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει τον καινούριο της «Nettuno» κινητήρα της στις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου Stellantis, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο Federico De Medio, υψηλόβαθμο στέλεχος της Maserati σε δηλώσεις του σε ξένα μέσα. Ο De Medio αναγνώρισε πως είναι «τεχνικά δυνατό» να χρησιμοποιηθεί ο Nettuno σε άλλα αυτοκίνητα της Stellantis αλλά υπογράμμισε πως θέλουν να κρατήσουν δικό τους τον κινητήρα αυτόν. Τέλος, τόνισε επίσης πως το μοτέρ θα εξοπλίσει και άλλα μοντέλα της Maserati στο μέλλον.

Το εν λόγω μοτέρ βρίσκεται κάτω από το μοτέρ των Grecale και MC20

Ο «Nettuno» κινητήρας τροφοδοτεί τη Maserati Grecale στην κορυφαία έκδοση Trofeo αλλά και στο supercar ΜC20 της φίρμας. Στην πρώτη περίπτωση, το νέο μοτέρ της φίρμας αποδίδει 538 άλογα, ενώ στο ιταλικό supercar, η απόδοση του φτάνει τους 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής μεταξύ 3.000 και 5.500 σ.α.λ. Το μοτέρ αναμένεται να δοθεί επίσης στην επόμενης γενιάς Maserati GranTurismo που θα κάνει ντεμπούτο αυτό το έτος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

CORAL GAS PASXA
fiat