Στο σύντομο βίντεο οι Γερμανοί κατασκευαστές μας αποκαλύπτουν το εμπρόσθιο μέρος του νέου μοντέλου.

Η Mercedes GLE μας «παίζει» φώτα (+vid)

2.347 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2018)

Η Mercedes παρουσίασε την ολοκαίνουρια ηλεκτρική EQC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τώρα στρέφει την προσοχή της σε ένα πιο συμβατικό crossover, την GLE δημοσιεύοντας ένα teaser βίντεο.

Όπως μπορούμε να δούμε στο σύντομο βίντεο οι Γερμανοί κατασκευαστές μας αποκαλύπτουν το εμπρόσθιο μέρος του νέου μοντέλου, το οποίο «παίζοντας» τα φώτα αφήνει να ξεχωρίσει ο σχεδιασμός των LED φώτων ημέρας, ενώ λίγο πιο κάτω εμφανίζεται οι μεγάλες εισόδους αέρα, αποδεικνύοντας τον σπορ χαρακτήρα που διαθέτει το επερχόμενο μοντέλο.
 
Το teaser δεν συνοδεύτηκε από νέες πληροφορίες, αλλά οι προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζουν πως η νέα GLE θα διαθέτει ένα κομψότερο αμάξωμα ανταποκρινόμενο στα νέα αυτοκίνητα της φίρμας, ενώ επανασχεδιασμένο θα είναι και το πίσω άκρο που θα διαθέτει μικρά φωτιστικά σώματα άλλα και ένα σύστημα εξάτμισης με δύο απολήξεις.
 
Ενώ οι αλλαγές στο εξωτερικό δεν θα είναι τόσο ριζοσπαστικές, η καμπίνα θα αναβαθμιστεί με υλικά υψηλότερης ποιότητας και πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Μέρος του εξοπλισμού θα πρέπει να θεωρείται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, όπως και ένα τριάκτινο τιμόνι.
Αναφορικά με το κομμάτι των μηχανικών συνόλων το νέο SUV θα προσφερθεί με μία ποικιλία κινητήρων από τη γκάμα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου ενός 3.0 λίτρων εξακύλινδρου EQ Boost. Ο εν λόγω κινητήρας θα προσφέρει 367 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ μέσω του συστήματος EQ Boost θα μπορεί να πάρει ακόμα 22 άλογα και 250 Nm ροπής. Στη γκάμα θα υπάρχουν και οι πετρελαιοκινητήρες ένας από τους οποίους θα είναι ο 3λιτρος εξακύλινδρος, που προσφέρει 286 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει και μίας πιο ισχυρή έκδοση με 340 ίππους και 700 Nm ροπής.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αργότερα θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα AMG μοντέλα στις εκδόσεις 53, 63 και 63 S με το τελευταίο να αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα  V8 twin-turbo 4,0 λίτρων κινητήρα που θα προσφέρει 612 ίππους και 850 Nm ροπής.
 
Δείτε το teaser βίντεο
 

VW LEASEPRO
test center