2 φωτογραφίες »

Στην εικόνα βλέπετε σχέδιο-πρόταση του βρετανικού Auto Express αναφορικά με τη νέα Mercedes EQB.

Η Mercedes ολοκληρώνει τη νέα EQB

3.339 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2020)

Τις τελευταίες πινελιές βάζει στην EQB η Mercedes, η οποία βασιζόμενη στην πλατφόρμα της GLB αναμένεται σε λίγο διάστημα να προστεθεί και αυτή στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών SUV της γερμανικής φίρμας.


Δεύτερο ανεξάρτητο σχέδιο που έχει κυκλοφορήσει παρελθοντικά στο διαδίκτυο.

Δεύτερο ανεξάρτητο σχέδιο που έχει κυκλοφορήσει παρελθοντικά στο διαδίκτυο.


Όσο το μοντέλο εξελίσσεται τόσο πληθαίνουν οι προτάσεις ανεξάρτητων σχεδίων για την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το νέο SUV της Mercedes, που θα ακολουθήσει την επίσης ηλεκτρική Mercedes EQA. Θυμίζουμε πως η μάρκα έχει ήδη στη γκάμα της την EQC. Μάλιστα όπως προκύπτει και από την εικόνα, τα κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά που θα έχουν τα χωρίς ρύπους αυτοκίνητα της Mercedes θα είναι υπαρκτά περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ένα ζευγάρι λεπτών προβολέων και μία επανασχεδιασμένη μάσκα.
 
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως όλα τα μοντέλα που θα ανήκουν στην οικογένεια EQ, θα μοιράζονται παρόμοια γλώσσα σχεδιασμού, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του νέου brand της Mercedes.
 
Η νέα EQB θα μοιραστεί την πλατφόρμα με την GLB, ενώ oι φήμες κάνουν λόγο πως στην βασική της έκδοση η EQB θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία 60 kWh αλλά χωρίς σύστημα τετρακίνησης. Ωστόσο, έπειτα, η χωρητικότητα θα ανεβαίνει μέχρι και τα 110 kWh και το κινητήριο σύνολο θα λάβει και δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ. Η αυτονομία του ηλεκτρικού SUV θα κυμαίνεται στα 500 χλμ, ενώ η ισχύς της βασικής έκδοσης υπολογίζεται περίπου στα 270 άλογα και 500 Nm ροπής.
 
Κλείνοντας να πούμε πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Mercedes σκοπεύει να παρουσιάσει 10 αυτοκίνητα. Μίνιμουμ πέντε από αυτά θα ανήκουν στην ηλεκτρική οικογένεια EQ, προκειμένου να αυξήσουν τις επιλογές και να ενισχύσουν την ηλεκτρική επίθεση που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Η Mercedes EQB θα βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους στις αρχές του 2021.

MERCEDES NEW RANGE
citroen