Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια νέα εφαρμογή θα μπορεί να αναφέρει στον οδηγό ποιες είναι οι περιοχές που πρέπει να αποφύγει να παρκάρει.

Με Μercedes θα αποφεύγεις τις κακοτοπιές!

3.045 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2018)

Μία εφαρμογή που θα προσφέρει πλήρη έλεγχο των σημείων που μπορείς να παρκάρεις για να αποφευχθούν φαινόμενα ληστείας και βανσαλισμού ετοιμάζει η Mercedes. Mάθετε περισσότερα.

Μια νέα τεχνολογία ετοιμάζεται να προσφέρει η Mercedes στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της, έτσι ώστε να προστατέψει αυτούς και τα αυτοκίνητα τους από την εγκληματικότητα των αστικών κυρίως περιοχών.

Πώς όμως θα γίνει αυτό; Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια νέα εφαρμογή θα μπορεί να αναφέρει στον οδηγό ποιες είναι οι περιοχές που πρέπει να αποφύγει να παρκάρει αν θέλει να αποφύγει φαινόμενα βανδαλισμού, επιθετικής συμπεριφοράς και ληστείας. Η βάση δεδομένων της εφαρμογής θα προέρχεται κατευθείαν από τα στατιστικά της Αστυνομίας, ενώ η Mercedes αναφέρει πως, αν όλα πάνε καλά, η τεχνολογία αυτή θα γίνει διαθέσιμη στα μοντέλα επόμενης γενιάς που ετοιμάζει.
 
Ένας από τους προγραμματιστές της Μercedes, o Μarkys Ehmann δήλωσε: « Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει κάποια θέση parking και να δει το ποσοστό εγκληματικότητας της περιοχής τις τελευταίες εβδομάδες. Η πράσινη ένδειξη θα σημαίνει πως η περιοχής είναι ασφαλής, η κίτρινη ότι είναι λίγο επισφαλής ενώ η κόκκινη θα σημαίνει πως είναι καλύτερα αυτή η περιοχή να αποφευχθεί.».

Η τεχνολογία αυτή θα γίνει διαθέσιμη σε συγκεκριμένα μέρη του κόσμου, όπου η βάση δεδομένων της Αστυνομίας είναι δημόσια και θα περιλαμβάνει και άλλες πληροφορίες όπως η απόσταση από το σημείο ενδιαφέροντος, την κίνηση που υπάρχει στους δρόμους κ.α.
 

Mercedes
moto