Η Nissan «εξελίσσεται» στο Τελ Αβίβ

1.443 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2019)

Η Nissan συμμετέχει από κοινού με τη Renault στην ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Εργαστηρίου Καινοτομίας στο Τελ Αβίβ, που θα επιτρέψει στην Συμμαχία να επιταχύνει ένα μοντέλο συνεργασίας με τις Ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες, καθώς και μια αποκλειστική συνεργασία με την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας.

Γνωστό ως Alliance Innovation Lab στο Τελ Αβίβ, το εργαστήριο επικεντρώνεται στους τομείς των αισθητήρων για την αυτόνομη οδήγηση, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και στα μεγάλα δεδομένα (big data). Αυτή την περίοδο, η Συμμαχία δοκιμάζει και εργάζεται σε πάνω από δέκα κοινά πρωτότυπα έργα, σε συνεργασία με Ισραηλινές επιχειρήσεις σε διάφορα στάδια, μεταξύ των οποίων είναι οι: Apollo Power, Argus, AutoTalks, BrightWay Vision, Electreon, Enigmatos, IRP systems, Karamba, Moodify, Saferide και Upstream.
 
Η τοποθεσία του εργαστηρίου στο Atidim Park, επιτρέπει τη διεξαγωγή Proof of Concepts (POCs) σε ιδανικές συνθήκες, καθώς και την από κοινού ανάπτυξη πρωτοτύπων στην έξυπνη, «πειραματική ζώνη» της πόλης του Τελ Αβίβ. Με επιφάνεια 1.600 τετραγωνικών μέτρων, το εργαστήριο παρέχει στις νεοφυείς εταιρείες τον απαιτούμενο χώρο για να δοκιμάσουν τεχνολογίες με πραγματικά οχήματα, καθώς και σύγχρονους  χώρους γραφείων, σε ένα ζωντανό οικοσύστημα.
 

Ως εργαστήριο που έχει επιλεγεί ως φορέας του προγράμματος “Technological Innovation Labs” του Ισραηλινού Ινστιτούτου Καινοτομίας, προσφέρει προνομιακή χρηματοδότηση για τα POCs  που διεκπεραιώνονται από τις νεοφυείς εταιρείες του Ισραήλ, που εστιάζουν στην έξυπνη κινητικότητα.
 
Το εργαστήριο συνεργάζεται επίσης στενά με την Alliance Ventures, το εταιρικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών  της Συμμαχίας, που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προκειμένου  να στηρίξει την “ανοιχτή καινοτομία” τα επόμενα πέντε χρόνια,  έχοντας ήδη επενδύσει στο Maniv Mobility fund του Ισραήλ.
 
Μια πρόσθετη συνεργασία για το εργαστήριο της Συμμαχίας στο Ισραήλ είναι το CityZone, ένα καινοτόμο οικοσύστημα για έξυπνες επιχειρηματικές συμμετοχές στον αστικό ιστό, στο πάρκο Atidim.

Toyota
test center