Ο Jean-Philippe Imparato ήταν ξεκάθαρος πως οι επερχόμενες τεχνολογίες στον αυτοκινητιστικό τομέα είναι το «αγκάθι» γύρω από την «γέννηση» περισσοτέρων κουπέ.

Η Peugeot εξηγεί γιατί «πεθαίνουν» τα κουπέ

3.588 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

Είναι γεγονός πως τα κουπέ μοντέλα έχουν αρχίσει να λάμπουν δια της απουσίας τους, αφού ολοένα και λιγότερες μάρκες ασχολούνται με τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ο επικεφαλής της Peugeot, Jean-Philippe Imparato δίνει τη δική του εξήγηση.


Είμαστε σύμφωνοι πως υπάρχουν ακόμα τα δημοφιλή κουπέ μοντέλα, όπως για παράδειγμα η Ford Mustang. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως τα mainstream κουπέ, που θα μπορούσε να αγοράσει πιο εύκολα ένα μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων, γίνονται ολοένα και λιγότερα. Αλλοι λένε πως οι μάρκες τα έχουν βάλει στις πίσω θέσεις των προτεραιοτήτων τους, άλλοι ότι ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη.
 
Ο επικεφαλής της Peugeot, Jean-Philippe Imparato, έχει διαφορετική άποψη υποστηρίζοντας πως το γεγονός αυτό δεν έγκειται στο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες περιφρονούν τα δίθυρα αυτοκίνητα. Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ο ισχυρός άντρας της γαλλικής φίρμας είπε πως αγαπά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, όμως υπάρχουν τρεις άλλοι τομείς που αυτή τη στιγμή έχουν προτεραιότητα.
 
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η συνδεσιμότητα 5G και οι αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης είναι τρεις βασικοί τομείς που απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων που διατίθενται από τις εταιρείες στο τμήμα έρευνα και ανάπτυξης. Έτσι σε συνδυασμό με την πτωτική τάση του ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές που στρέφονται κυρίως σε SUV/Crossover, συνηγορούν στην ολοένα και μεγαλύτερη σμίκρυνση της συνολικής γκάμας των συγκεκριμένων μοντέλων.
 
Ο Jean-Philippe Imparato ήταν ξεκάθαρος πως οι επερχόμενες τεχνολογίες στον αυτοκινητιστικό τομέα και ο ηλεκτρισμός είναι το «αγκάθι» γύρω από την «γέννηση» περισσοτέρων κουπέ. Εσείς συμφωνείτε μαζί του;    

Hyundai
4green