Η Renault πούλησε τη Lada σε ρωσικό ινστιτούτο για 1 ρούβλι

Η Renault πούλησε τη Lada σε ρωσικό ινστιτούτο για 1 ρούβλι

3.846 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2022)

Η Renault πούλησε την AvtoVAZ, μητρική της της Lada, στο ινστιτούτο NAMI της Ρωσίας στην εξωφρενική τιμή του ενός ρουβλιού.

Κοψοχρονιά!

Στο ρωσικό αυτοκινητιστικό ινστιτούτο NAMI θα μεταβιβάσει το μερίδιό της στην AvtoVAZ, την μητρική εταιρεία της Lada, η Renault. Συγκεκριμένα, η NAMI θα αποκτήσει το μερίδιο της Renault αντί μόλις 1 ρουβλιού…

Το ρωσικό ινστιτούτο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα και είναι ο κορυφαίος επιστημονικός οργανισμός της χώρας στον τομέα της ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο παρελθόν, η NAMI ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή πολλών μοντέλων, όπως της λιμουζίνας Aurus Senat του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπορεί να την επαναγοράσει η Renault σε λίγα χρόνια

Η Renault θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ξανά την AvtoVAZ μέσα στα επόμενα 5 ή 6 χρόνια εάν το θέλει αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα χρειαστεί να δώσει αρκετά περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσους υπουργός Εμπορίου Denis Manturov. «Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάνουμε επενδύσεις, τότε αυτό θα ληφθεί υπόψη. Δεν θα γίνουν δώρα», είπε ο Manturov.

Επιπλέον, το εργοστάσιο της Renault στην Μόσχα που χρησιμοποιούσε τόσο η γαλλική μάρκα όσο και η Nissan θα πουληθεί επίσης στο ρωσικό κράτος, πιθανότατα αντί κάποιου πολύ μικρού ποσού.

Οι εταιρείες αποχωρούν, τις εθνικοποιεί η Ρωσία

Οι παραπάνω κινήσεις είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Περισσότερες από 750 εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν  τις εργασίες τους στην Ρωσία, με την ρωσική κυβέρνηση να απαντά με εθνικοποιήσεις.

Κοψοχρονιά!!
- Μπορεί να την επαναγοράσει η Renault σε λίγα χρόνια αλλά με πολλά λεφτά
- Στο κράτος και το εργοστάσιο των Renault-Nissan στη Μόσχα
- Οι εταιρείες αποχωρούν, τις εθνικοποιεί η Ρωσία
Η Renault αποχώρησε από τη Ρωσία και έχασε την AvtoVAZ αντί ενός ρουβλιού. Μπορούσε να κάνει κάτι πιστεύετε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw