Το DevBot 2.0.

Η Roborace παρουσίασε το DevBot 2.0

2.078 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη του αυτόνομου αγωνιστικού αυτοκινήτου DevBot 2.0 έκανε η Roborace.

Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί και χωρίς οδηγό στο εσωτερικό του, είναι το DevBot 2.0, το οποίο παρουσιάστηκε από την Roborace και θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή σε μία σειρά υποστηρικτικών αγώνων της Formula E που θα ονομαστεί «Season Alpha».
 
Το DevBot 2.0 είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού πρωτότυπου (robocar) που ήταν εμπνευσμένο από τα μοντέλα LMP, ωστόσο θα έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς αντί για τους τέσσερις, ενώ διαθέτει νέο στυλ και νέο λογισμικό.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική σεζόν θα περιλαμβάνει λιγότερα από 10 αυτοκίνητα, τα οποία ένα μέρος του αγώνα θα οδηγούνται από άνθρωπο και στο υπόλοιπο θα αναλαμβάνει δράση το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Το συγκεκριμένο όχημα προορίζεται για να χρησιμοποιηθεί για τις δύο πρώτες σεζόν που θα ονομαστούν «Alpha» και «Beta», αντίστοιχα.
 
Aξίζει να σημειωθεί πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roborace και πρωταθλητής της Formula E, Lucas di Grassi σε δηλώσεις του τόνισε πως όλα αυτό γίνεται για να δώσουν μία καλύτερη οπτική της αυτόνομης οδήγησης στους ανθρώπους, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η τελική μορφή του οχήματος δεν έχει οριστεί.
 
Αυτό θα συμβεί μετά το πέρας των δύο σεζόν, που θα έχουν δοκιμαστικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια η Roborace σχεδιάζει να μεταβεί στο Robocar, για να προγραμματίσει το 2021 την πρώτη πλήρη διοργάνωση. Το σημερινό Robocar, το οποίο ξεκίνησε επίσημα στις αρχές του 2017 διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό χωρίς καμπίνα, αλλά αυτό είναι πιθανό να αλλάξει επειδή η Roborace θέλει το τελικό αυτοκίνητο να μπορεί να ελεγχθεί και από έναν οδηγό.
 
Τέλος, να σημειωθεί πως το τελικό μοντέλο προβλέπεται να έχει περισσότερα από 1.360 άλογα που θα προέρχονται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ.   

AUTOFIT PASXA
4green