Η Suzuki ετοιμάζει ηλεκτρικό Jimny και όχι μόνο για την Ευρώπη
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Suzuki ετοιμάζει ηλεκτρικό Jimny και όχι μόνο για την Ευρώπη

1.692 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2023)

Μέχρι το 2030, η Suzuki θα κυκλοφορήσει πέντε ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, ένα εκ των οποίων πρόκειται να είναι το ηλεκτρικό Jimny.

Αυτό είναι το πλάνο ηλεκτροκίνησης της Suzuki

Η Suzuki ανακοίνωσε το πλάνο της αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση. Το νέο πλάνο έχει ορίζοντα έως το 2030 και αφορά τις παγκόσμιες λειτουργίες της ιαπωνικής φίρμας. Με λίγα λόγια αυτό που γνωστοποίησε η μάρκα είναι πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα κυκλοφορήσει πέντε ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, έξι στην Ιαπωνία και έξι στην Ινδία, με μερικά από αυτά να είναι κοινά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εικόνα teaser παρουσιάζει τα πέντε μοντέλα

Όσον αφορά το κομμάτι των αυτοκινήτων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άφιξη της ηλεκτρικής έκδοσης του Jimny, αλλά και η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου eVX που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Μάλιστα σε εικόνες teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η φίρμα παρουσίασε ξεχωριστά για κάθε αγορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει, με αυτά που αφορούν την Ευρώπη να είναι συνολικά πέντε.

Έρχονται ηλεκτρικά Jimny, Fronx και eVX

Όπως προαναφέραμε, το ηλεκτρικό Suzuki Jimny που απεικονίζεται με φωτιζόμενη μάσκα και μοντέρνα γραφικά LED στους στρογγυλούς προβολείς είναι ένα από αυτά. Δίπλα στο Jimny μπορούμε να δούμε ένα SUV που φαίνεται να είναι το Suzuki Fronx. Το μοντέλο αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στην Ινδία, αλλά φαίνεται ότι η Suzuki σχεδιάζει να προσφέρει μια παραλλαγή του και στην Γηραιά Ήπειρο. Από κάτω υπάρχουν δύο ακόμη SUV, το ένα από αυτά είναι άγνωστο και ενδεχομένως να πρόκειται για την επόμενη γενιά του Vitara και το άλλο μοιάζει με την έκδοση παραγωγής του concept eVX.  Τέλος, υπάρχει ένα αυτοκίνητο πόλης που φαίνεται να είναι μικρότερο από το τρέχον διαθέσιμο Ignis, ολοκληρώνοντας έτσι την κέντα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Ευρώπη.

Πρώτο ηλεκτρικό στην Ευρώπη το 2024

Το πρώτο ηλεκτρικό Suzuki στην Ευρώπη θα φτάσει μέχρι το 2024, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το έτοιμο για παραγωγή eVX αναμένεται το 2025. Η Suzuki θέλει τα ηλεκτρικά να αντιπροσωπεύουν το 80% της ευρωπαϊκής γκάμας μέχρι το 2030, με το υπόλοιπο 20% να είναι υβριδικά.

Ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050 σε Ευρώπη και Ιαπωνία

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η Suzuki θέλει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 στην Ιαπωνία και την Ευρώπη και έως το 2070 στην Ινδία, όπου η μετάβαση των ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά πολύ πιο αργά.

Επίσημο: Το πλάνο ηλεκτροκίνησης της Suzuki!

- Πέντε ηλεκτρικά μοντέλα για την Ευρώπη.
- Ξεχωρίζει το ηλεκτρικό Jimny.
- Έρχεται το Fronx, αλλά και το μοντέλο παραγωγής του eVX.
- Δείτε το χρονοδιάγραμμα.
Τι λες, θα είναι εξίσου αγαπητό το ηλεκτρικό jimny με το σημερινό μοντέλο ή θα ξενερώσει ο κόσμος;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel