Η Tesla λάνσαρε διθέσιο ελαφρύ επαγγελματικό Model Y

2.770 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2024)
Η Tesla λάνσαρε διθέσιο ελαφρύ επαγγελματικό Model Y
3 Φωτογραφίες »

- Χωρίς πίσω καθίσματα.
- Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.158 λίτρα αποσκευών.
- 30 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία από το κανονικό Model Υ.
- Αφορά αποκλειστικά την αγορά της Γαλλίας.

Χωρίς πίσω καθίσματα

Ένα νέο διθέσιο Model Y λάνσαρε η Tesla! Το νέο μοντέλο χωρίς πίσω καθίσματα, απευθύνεται στους επαγγελματίες που εδρεύουν στη Γαλλία, καθώς αφορά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη αγορά, τουλάχιστον επί του παρόντος. Μεγαλύτερη αυτονομία και χώρο αποθήκευσης άνω των 2.000 λίτρων, υπόσχεται η Tesla!

Αφορά αποκλειστικά την αγορά της Γαλλίας

Η Tesla προφανώς θέλει να μεγαλώσει το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και έτσι πήρε την απόφαση εκτός από τους ιδιώτες να κάνει άνοιγμα και στους επαγγελματίες. Η αρχή έγινε από την αγορά της Γαλλίας με το νέο διθέσιο Model Y. Η Γαλλία έχει διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές ανάλογα με τι θέσεις των αυτοκινήτων, στοιχείο πάνω στο οποίο φαίνεται πως πόνταρε η αμερικανική φίρμα για να λανσάρει το... ελαφρύ επαγγελματικό Model Y.

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.158 λίτρα αποσκευών

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον οικονομικό διευθυντή της Tesla στη Γαλλία, Clement Maguet μέσω του λογαριασμού του στο LinkedIn. Σύμφωνα με το στέλεχος της μάρκας το διθέσιο Model Y μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.158 λίτρα στο πίσω μέρος, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα καθίσματα. Την ίδια ώρα ο Maguet αναφέρει έχει αυτονομία έως και 565 χλμ. και φορολογείται σύμφωνα με όσα ορίζουν οι γαλλικοί νόμοι για τα επαγγελματικά οχήματα.

Τα περισσότερα οχήματα στη Γαλλία υπόκεινται σε φόρο 20 τοις εκατό. Όσα όμως έχουν μόνο δύο ή τρεις θέσεις δεν υπόκεινται σε χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, επομένως αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να είναι πιο προσιτό στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Clement Maguet, το διθέσιο Model Y θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο για τη μεταφορά αγαθών, όσο και ως όχημα έκτακτης ανάγκης.        

30 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία από το κανονικό Model Υ

Ο Maguet δεν ανακοίνωσε την τιμή του ιδιαίτερου αυτού Model Υ, αλλά είπε πως θα είναι διαθέσιμο τόσο στην έκδοση RWD, όσο και στην long-range με τη μεγαλύτερη αυτονομία. Στη δεύτερη έκδοση (long-range) ο Maguet υπογραμμίζει πως η αυτονομία θα είναι κατά 30 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από το κανονικό Model Υ LR με πίσω καθίσματα. Το διθέσιο Model Y θα ξεκινήσει μία διαφημιστική περιοδεία στη Γαλλία όπου θα ξεκινήσει τώρα και θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο.   

citroen
KIA