Η Toyota αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης!
2 Φωτογραφίες »

Η Toyota αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης!

4.835 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2024)

- «Οι αγοραστές πρέπει να έχουν και άλλες επιλογές πέραν των ηλεκτρικών», είπε ο Toyoda.
- «Υπάρχει ακόμα ανάγκη για νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης».
- «Τα ηλεκτρικά δε θα ξεπεράσουν ποτέ το 30% μερίδιο αγοράς».
- «Πουλάμε αυτοκίνητα σε περιοχές που δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα».

«Οι αγοραστές πρέπει να έχουν και άλλες επιλογές πέραν των ηλεκτρικών», είπε ο Toyoda.

Η Toyota δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως έγινε γνωστό η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και για το 2023, αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού ο Πρόεδρος της μάρκας πιστεύει ότι  πρέπει να υπάρχουν επιπλέον επιλογές για τους αγοραστές, αντί να αναγκάζονται να αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα.

«Υπάρχει ακόμα ανάγκη για νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης», λέει η Toyota

Η Toyota εκτιμά πως υπάρχει ακόμα ανάγκη για κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυτό επιβεβαιώθηκε με την τελευταία ομιλία του Προέδρου της μάρκας, Akio Toyoda. Ο ισχυρός άνδρας του ιαπωνικού κολοσσού σε ομιλία που έκανε ενώπιον 200 εταιρικών διευθυντών και στελεχών επιβεβαίωσε εκ νέου τα σχέδια για την ανάπτυξη νέων κινητήρων καύσης. Η δήλωσή του αυτή έρχεται σε απόλυτη συνάφεια με όσα είχε πει ο ίδιος στο Tokyo Auto Salon 2024, γνωστοποιώντας πως η εταιρεία του θα συνεχίσει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους κινητήρες βενζίνης.

«Τα ηλεκτρικά δε θα ξεπεράσουν ποτέ το 30% μερίδιο αγοράς»

O Toyoda εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα ηλεκτρικά δε θα ξεπεράσουν ποτέ το μερίδιο αγοράς του 30%, ανεξάρτητα από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Ως αποτέλεσμα, το υπόλοιπο 70 τοις εκατό θα αντιπροσωπεύεται από αυτοκίνητα βενζίνης, υβριδικά και αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου. Ο Πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε επίσης ότι οι κινητήρες καύσης υδρογόνου θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσφέρουν μια λύση, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο diesel.

«Πουλάμε αυτοκίνητα σε περιοχές που δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα»

Κλείνοντας, η Toyota πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να είναι η μοναδική λύση για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Ο Akio Toyoda ανέφερε ότι η υποδομή φόρτισης απέχει πολύ από το να είναι έτοιμη, επισημαίνοντας ότι «ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια» παγκοσμίως. Δεδομένου ότι η Toyota πουλά αυτοκίνητα σε αυτές τις περιοχές, δεν θα είχε νόημα να στραφεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

test center
KIA