Το πλοίο το οποίο μπορείτε να δείτε, ονομάζεται Energy Observer.

H Toyota επιβιβάστηκε στο πλοίο της

3.792 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2018)

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξετάζουν προσεκτικά την ενέργεια που μπορεί να παραχθεί από το υδρογόνο, ωστόσο η αναζήτηση αυτή δεν σταματά μόνο στα επιβατικά αυτοκίνητα. Τρανή απόδειξη ένα πλοίο που αποκαλύφθηκε από την Toyota.

Το πλοίο το οποίο μπορείτε να δείτε, ονομάζεται Energy Observer και χαρακτηρίζεται ως το πρώτο πλοίο παγκοσμίως που κινείται με υδρογόνο. Το καταμαράν (αν θέλετε καλύτερα) με την υποστήριξη της Toyota Motor Europe ξεκίνησε πέρυσι στη Γαλλία με στόχο να αναδείξει την κίνησή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας ως στόχο να φτάσει το 2020 στο Τόκιο για να δώσει το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μεσόγειο, με τον επικεφαλής του Energy Observer, Victorien Erussard να δηλώνει: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που έχουμε την Toyota Motor Europe επί του σκάφους για αυτή την αποστολή. Μοιραζόμαστε το όραμα του υδρογόνου ως το κλειδί για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, ένα όραμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο».
 
Από τη μεριά του ο Matt Harrison της Toyota είπε: «ο έργο αυτό αποδεικνύει και πάλι τις πολλές πρακτικές χρήσεις του υδρογόνου που μπορούν να αναπτυχθούν καθώς μεταβαίνουμε προς μια κοινωνία υδρογόνου».
Τέλος να σημειωθεί πως η Toyota είναι μία από τις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που πειραματίζονται με την ισχύ που μπορεί να παραχθεί μέσω υδρογόνου. Εκτός από το όχημα κυψελών καυσίμου Mirai, εργάζεται σε λεωφορεία, φορτηγά ακόμη και περονοφόρα οχήματα που χρησιμοποιούν την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.
 

NEO TRAFIC
moto