• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Toyota Research Institute θα παρουσιάσει την άλλη εβδομάδα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, το νέας γενιάς πρωτότυπο όχημα έρευνας και εξέλιξης της αυτόνομη οδήγησης, το οποίο ονομάζεται απλά «Platform 3.0».

Το αυτόνομο όχημα εξέλιξης στηρίζεται σε ένα προηγούμενης γενιάς Lexus LS 600hL. Το πρωτότυπο Platform 3.0 διαθέτει αισθητήρες LIDAR μακράς εμβέλειας με αντιληπτική ικανότητα 200 μέτρων.

Τέσσερεις υψηλής ευκρίνειας σαρωτές καλύπτουν την περίμετρο του οχήματος, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο «οξυδερκή» αυτόνομα οχήματα που δοκιμάζονται σήμερα στο δρόμο.

Επιπλέον, μικρότερης εμβέλειας αισθητήρες LIDAR έχουν τοποθετηθεί χαμηλά στις 4 άκρες του πρωτότυπου οχήματος. Αυτοί αναλαμβάνουν να ανιχνεύσουν μικρότερα αντικείμενα ή ακόμα και παιδιά.

Οι μηχανικοί του R&D της Toyota δούλεψαν με την ομάδα του CALTY Design Research, δημιουργώντας ένα νέο πάνελ οροφής, το οποίο έχει προστασία τόσο απέναντι στη βροχή όσο και στη θερμοκρασία.

Η Toyota θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τα Platform 3.0 δοκιμαστικά οχήματα την προσεχή άνοιξη στο κέντρο Prototype Development Center, που βρίσκεται στο αρχηγείο της στη Β. Αμερική, στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α.

Η «αυτόνομη» Toyota (+vid)

Διαβάστηκε από 2566 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/1/2018
 

Η Toyota παίρνει ένα προηγούμενης γενιάς Lexus LS 600hL και δημιουργεί το Platform 3.0, ένα προηγμένο τεχνολογικά, δοκιμαστικό όχημα εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης.

Το Toyota Research Institute θα παρουσιάσει την άλλη εβδομάδα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, το νέας γενιάς πρωτότυπο όχημα έρευνας και εξέλιξης της αυτόνομη οδήγησης, το οποίο ονομάζεται απλά «Platform 3.0».
 
Το αυτόνομο όχημα εξέλιξης στηρίζεται σε ένα προηγούμενης γενιάς Lexus LS 600hL. Το πρωτότυπο Platform 3.0 διαθέτει αισθητήρες LIDAR μακράς εμβέλειας με αντιληπτική ικανότητα 200 μέτρων. Τέσσερεις υψηλής ευκρίνειας σαρωτές καλύπτουν την περίμετρο του οχήματος, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο «οξυδερκή» αυτόνομα οχήματα που δοκιμάζονται σήμερα στο δρόμο.
   
Επιπλέον, μικρότερης εμβέλειας αισθητήρες LIDAR έχουν τοποθετηθεί χαμηλά στις 4 άκρες του πρωτότυπου οχήματος. Αυτοί αναλαμβάνουν να ανιχνεύσουν μικρότερα αντικείμενα ή ακόμα και παιδιά. Οι μηχανικοί του R&D της Toyota δούλεψαν με την ομάδα του CALTY Design Research, προκειμένου οι αισθητήρες και οι κάμερες να γίνουν όσο πιο μικροί και κρυμμένοι γινόταν σε αυτό το στάδιο.
 
Οι δύο ομάδες δημιούργησαν από κοινού ένα νέο πάνελ οροφής, το οποίο έχει προστασία τόσο απέναντι στη βροχή όσο και στη θερμοκρασία. Βρίσκεται όμορφα περιτυλιγμένο και καταλαμβάνει μόνο το χώρο της ηλιοροφής. Η Toyota θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τα Platform 3.0 δοκιμαστικά οχήματα την προσεχή άνοιξη στο κέντρο Prototype Development Center, που βρίσκεται στο αρχηγείο της στη Β. Αμερική, στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α.
 

Ανάρτηση SUV σκανάρει 500 φορές/δλ. το δρόμο (+vid)

Νέα BMW M3 προ των πυλών

Ελλάδα: Η 8η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Η Renault αποκάλυψε το e-Plein Air

Η κίνηση στους δρόμους

Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη για την Kia

Αποφάσισαν να τρακάρουν

Ford Capri με 450 άλογα στροφάρει 9άρες

Συνεργασίας συνέχεια για Daimler & BAIC

Το επόμενο Audi R8 θα είναι «ηλεκτρισμένο»

Τα SUV «οδηγούν» σε κέρδη τη Hyundai

Είναι αυτό το Pick-Up της Tesla;

Επιβεβαιώθηκε η Jaguar J-Pace και όχι μόνο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »