2 φωτογραφίες »

H Porsche Taycan.

H ηλεκτρική Taycan έγινε το best-seller της Porsche

2.153 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2020)

Η Taycan ξεπέρασε τον Αύγουστο την θρυλική 911 αλλά και τις Panamera και Cayenne και έγινε το best-seller της φίρμας.


Η ηλεκτροκίνηση αρχίζει να μπαίνει για τα καλά μέσα στην ζωή μας με τις εταιρείες να μην σταματούν να παρουσιάζουν τα νέα τους υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η Porsche είναι μία από τις mainstream εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων που είναι ευχαριστημένες από την πορεία που σημειώνουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα και συγκεκριμένα, η Taycan.

H πρώτη στην ιστορία αμιγώς ηλεκτρική Porsche έγινε μάλιστα το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής φίρμας στην Ευρώπη για τον Αύγουστο ξεπερνώντας την Panamera, την 911 και την Cayenne. Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα μήνα, η Porsche πούλησε 1.183 Taycan, 1.097 αυτοκίνητα 911 και 771 Cayenne.

Εξαιρετική είναι και η πορεία που σημειώνει πάντως και η 911 καθώς η Porsche ανακοίνωσε πως πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2020 από το αντίστοιχο διάστημα το 2018. Αντίθετα, η Panamera βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται στην Ευρώπη κατά 71% και στις ΗΠΑ κατά 45% το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η Porsche ανακοίνωσε πως τα έσοδά της από πωλήσεις έφτασαν στο πρώτο μισό του φετινού έτους τα 12,42 δις ευρώ, με τα καθαρά κέρδη της να υπολογίζονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της μάρκας Oliver Blume δήλωσε: «Πήραμε ώθηση από τα νέα μας μοντέλα, από την 911 Τurbo μέχρι την ηλεκτρική Taycan, που ψηφίστηκε το πιο καινοτόμο αυτοκίνητο του κόσμου».


H εμπορική πορεία των μοντέλων της Porsche: 

 

Toyota
moto