Η νέα Jaguar XEL διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10 εκ. από την κανονική ΧΕ και φτιάχτηκε αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Η μακρύτερη Jaguar XEL

2.268 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2017)

Το ότι οι Κινέζοι δε φημίζονται για το …μπόι τους, δεν τους εμποδίζει να έχουν μια «εμμονή» με το χώρο των πίσω επιβατών, γεγονός που ωθεί τις εταιρείες να φτιάχνουν εκεί εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο. Τελευταία προσθήκη αποτελεί η Jaguar XEL…

Μπορεί οι Κινέζοι να μη φημίζονται για το …μπόι τους, αλλά στην εκεί αγορά ο αέρας για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και αυτός είναι ο λόγος που πολλά σεντάν προσφέρονται αποκλειστικά στην Κίνα σε εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο.
 
Η τάση αυτή έχει περάσει και σε άλλους τύπους αμαξωμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως υπάρχει BMW X1 με μακρύ μεταξόνιο, αλλά και αντίστοιχη έκδοση του Volkswagen Touran. Σε ό,τι αφορά στη Jaguar, πέρσι λάνσαρε στην Κίνα την μακρύτερη XFL και το ίδιο κάνει τώρα και με την μικρότερη αδελφή της, την XEL.
   
Η νέα XEL φτιάχτηκε για να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην «κανονική» XE και τη μεγαλύτερη XF. Το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί κατά 10 εκατοστά, φτάνοντας πλέον στα 2,93 μέτρα, κάτι που το κάνει ελαφρώς μικρότερο από αυτό της XF που αγγίζει τα 2,96 μέτρα. Εξωτερικά, το μακρύτερο του πράγματος μαρτυρούν οι μεγαλύτερες πίσω πόρτες.
 
Οι ανταγωνιστές της Jaguar XEL στην Κίνα θα είναι το Audi A4L, η BMW Σειρά 3Li και η Mercedes C-Class L. Το νέο μοντέλο της Jaguar θα φτιάχνεται στην Κίνα και θα διατίθεται αποκλειστικά εκεί. Υπέθυνη για την παραγωγή του θα είναι η κοινοπραξία Chery Jaguar Land Rover. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 2λιτρος κινητήρας βενζίνης με 200 και 250 ίππους.
 
Η κινέζικη XEL διαθέτει μεγάλη πανοραμική οροφή, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Λογικά το ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει στην 15η έκθεση της Κουανγκτσόου, που θα ανοίξει τις πύλες τις στις 17 Νοεμβρίου.

SPRING SEAT
OPEL