Παρουσιάστηκε η CT6, η μήκους 5.184 χλστ. νέα ναυαρχίδα της Cadillac, ένα αυτοκίνητο που θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στο ευρωπαϊκό premium «κατεστημένο».

Προεξάρχον χαρακτηριστικό της Cadillac CT6 είναι η αλουμινένια δομή της, στην οποία εμπεριέχονται 11 διαφορετικά υλικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελαφριά αλλά στιβαρή αρχιτεκτονική της.

Με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 1.700 κιλά, η Cadillac λέει πως η CT6 έχει τις διαστάσεις και την ευρυχωρία της BMW Σειρά 7, αλλά με βάρος μικρότερο από αυτό της Σειράς 5.

Οι πωλήσεις της CT6 αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Δείτε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Η ναυαρχίδα της Cadillac

2.993 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/4/2015

Η επιτομή του αμερικάνικου ονείρου, η νέα ναυαρχίδα της Cadillac είναι γεγονός. Ονομάζεται CT6 και φιλοδοξεί να μπει σφήνα στο ευρωπαϊκό premium «κατεστημένο». Θα τα καταφέρει;

 
Παρουσιάστηκε η CT6, η μήκους 5.184 χλστ. νέα ναυαρχίδα της Cadillac, ένα αυτοκίνητο που θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στο ευρωπαϊκό premium «κατεστημένο». Θα πρέπει δηλαδή να «κλέψει» πελάτες από τα Audi A8, BMW Σειρά 7, Mercedes-Benz S-Class και Jaguar XJ. Για να το κάνει αυτό, η GM παρουσιάζει την CT6 ως οδηγοκεντρικό μοντέλο και ξεκινάει από το μειωμένο βάρος της, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 1.700 κιλά.

Λέει χαρακτηριστικά πως έχει τις διαστάσεις και την ευρυχωρία της BMW Σειρά 7, αλλά με βάρος μικρότερο από αυτό της Σειράς 5. Προεξάρχον χαρακτηριστικό της Cadillac CT6, λοιπόν, είναι η αλουμινένια δομή της, στην οποία εμπεριέχονται 11 διαφορετικά υλικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελαφριά αλλά στιβαρή αρχιτεκτονική της.

Κάτω από το καπό η Cadillac τοποθετεί τρία μηχανικά σύνολα 2,0 έως 3,6 λίτρων, απόδοσης 265 έως και 400 ίππων, τα οποία συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Οι πωλήσεις της CT6 αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Tags: CADILLAC, CT6