• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο Range Rover Sport SVR είχαμε δει στο Goodwood τον Ιούνιο, ενώ τώρα η Land Rover θα το παρουσιάσει επίσημα στο Pebble Beach σε λίγες μέρες.

Το νέο Range Rover Sport SVR βασίζεται –σχεδιαστικά και μηχανικά- στο εικονιζόμενο Range Rover Sport, αλλά για το πιο δυναμικό του στιλ «ευθύνεται» το τεχνικό τμήμα Special Vehicles Operation (SVO).

Το νέο Range Rover Sport SVR να χρειάζεται περίπου 4,5 δλ. για να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα, προτού αγγίξει την τελική ταχύτητα των 265 χλμ./ώρα (εικόνα Range Rover Sport).

Το νέο Range Rover Sport SVR έχει δεχθεί παρεμβάσεις στον 5λιτρο V8 κινητήρα που φέρει, ώστε να αποδίδει εν προκειμένω κοντά στα 550 άλογα και 680 Nm ροπής (εικόνα το Range Rover Sport).

Το νέο Land Rover Range Rover Sport SVR

5.621 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2014)

Η Land Rover ετοίμασε μια πιο «επιθετική» εκδοχή του Range Rover Sport, που θα παρουσιάσει στο Pebble Beach και η οποία φέρει τον 5λιτρο V8 κινητήρα με απόδοση όμως για την περίσταση 550 ίππων.

Μια μικρή «γεύση» από το νέο Range Rover Sport SVR είχαμε λάβει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood τον Ιούνιο, ενώ τώρα η Land Rover θα το παρουσιάσει επίσημα -και μάλιστα όπως λένε οι φήμες με ακόμα πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά και επιθετικό «πρόσωπο»- στο Pebble Beach Concours d Elegance σε λίγες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αγγλικό SUV βασίζεται –σχεδιαστικά και μηχανικά- στο Range Rover Sport, αλλά για το πιο δυναμικό του στιλ «ευθύνεται» το τεχνικό τμήμα Special Vehicles Operation (SVO).

Έτσι το νέο Range Rover Sport SVR, πέρα από το πιο σπορτίφ body kit έχει δεχθεί παρεμβάσεις και στον 5λιτρο V8 κινητήρα που φέρει, ώστε να αποδίδει εν προκειμένω κοντά στα 550 άλογα και 680 Nm ροπής (40 ίππους περίπου παραπάνω σε σχέση με το «απλό» Range Rover Sport και 55 Nm ροπής). Όσο για τη μετάδοση της κίνησης στο εν λόγω SUV γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Quickshift, με αποτέλεσμα το νέο Range Rover Sport SVR να χρειάζεται περίπου 4,5 δλ. για να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα, προτού αγγίξει την τελική ταχύτητα των 265 χλμ./ώρα.

6 διαθέσιμα άρθρα για LAND ROVER  RANGE ROVER SPORT