Τι τεχνολογία υιοθετεί το Kia XCeed έτσι ώστε εκτός από κομψό και πρακτικό να είναι εξαιρετικά οικονομικό;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι τεχνολογία υιοθετεί το Kia XCeed έτσι ώστε εκτός από κομψό και πρακτικό να είναι εξαιρετικά οικονομικό;

Kia XCeed

2.663.972 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το XCeed, η crossover εκδοχή του μικρομεσαίου Ceed, που έχει στη φαρέτρα του coupe αισθητική και αυξημένη απόσταση από το έδαφος εμπλούτισε πρόσφατα τη γκάμα του αποκτώντας επιπλέον δύο ήπια υβριδικές diesel εκδόσεις, καθώς και μία Plug-in υβριδική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ξεκινώντας από την τελευταία, το XCeed PHEV εφοδιάζεται με ένα νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης της Kia που αποδίδει 141 ίππους και 265 Nm ροπής. Βασικά συστατικά αυτού του συνόλου, ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα 44,5 kW και μία μπαταρία λιθίου με χωρητικότητα 8,9 kWh. Για τη μετάδοση της κίνησης επιστρατεύεται ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου, σύμφωνα πάντα με την Kia, αγγίζει τα 60 χιλιόμετρα. Στο ντιζάιν δεν υπάρχουν αλλαγές, πέραν της θύρας φόρτισης, ωστόσο η προσθήκη της μπαταρίας στο πίσω μέρος έχει επηρεάσει τον χώρο για τις αποσκευές που ορίζεται στα 291 λίτρα, από τα 426 λίτρα των συμβατικών εκδόσεων.
Επιστρέφοντας στις πιο «γήινες» εκδόσεις, το ήπια υβριδικό XCeed προσφέρεται σε δύο πετρελαιοκίνητες επιλογές που αποτελούνται από τον 1.600άρη turbodiesel κινητήρα και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V με ιπποδύναμη 115 ή 136 ίππων με μηχανικό ή 7άρι DCT αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά, το «παρών» δίνει και η βενζίνη στην γκάμα του coupe Crossover της Kia με τρεις λύσεις: τον 1.000άρη turbo των 120 ίππων με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, τον 1,4 λτ. turbo με 140 άλογα και επιλογή για το 7άρι αυτόματο και, τέλος, τον ισχυρότερο 1.600άρη turbo των 204 ίππων που συνδυάζεται με τα δύο προαναφερθέντα κιβώτια.
Θυμίζουμε πως, το μικρομεσαίο Crossover βασίζεται στο ίδιο δάπεδο με το Ceed, έχοντας το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο των 2.650 χλστ., αν και σε γενικότερα πλαίσια οι διαστάσεις του βρίσκονται ανάμεσα από το Ceed χάτσμπακ και το Sportage. Αναλυτικότερα, το XCeed έχει μήκος 4.395 χλστ. (+85 χλστ. από το Ceed και -90 χλστ. από το Sportage), πλάτος 1.826 χλστ. (+26 χλστ. από το Ceed) και ύψος 1.490 χλστ. (+43 χλστ. από το Ceed, -155 χλστ. από το Sportage) με τις κύριες διαφορές να εντοπίζονται στους διευρυμένους κατά 25 χλστ. και 60 χλστ. προβόλους, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Σημαντικό στοιχείο, ότι ανάλογα με τις ζάντες, το XCeed έχει απόσταση από το έδαφος από 174 έως και 184 χλστ., όντας έως και 42 χλστ. «ψηλότερο» από το «απλό» Ceed.
Κλείνοντας, το XCeed έχει στη φαρέτρα του πληθώρα από έξυπνα συστήματα υποβοήθησης μεταξύ των οποίων έξυπνο cruise control, προειδοποίηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση πρόσθιας σύγκρουσης, ανίχνευση πεζών, διατήρηση λωρίδας κ.α., ενώ παράλληλα διαθέτει και τεχνολογικά καλούδια που αυξάνουν την πρακτικότητα όπως η έξυπνη ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

Toyota
moto