Δείτε πως το Skoda CITIGOe iV καταφέρνει να έχει κόστος μετακίνησης μόλις 1,2 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα και γιατί είναι μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη της τσέχικης φίρμας. Πόσα χιλιόμετρα βγάζει με μι
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε πως το Skoda CITIGOe iV καταφέρνει να έχει κόστος μετακίνησης μόλις 1,2 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα και γιατί είναι μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη της τσέχικης φίρμας. Πόσα χιλιόμετρα βγάζει με μια και μόνο φόρτιση;

Skoda CITIGOe iV

2.664.965 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

H είσοδος της Skoda στην εποχή της ηλεκτροκίνησης σηματοδοτήθηκε από το CITIGOe iV, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παραγωγής στην 125χρονη ιστορία της τσέχικής φίρμας. Προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο διαθέτει εμπρός ημι-κλειστή μάσκα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της μάρκας καθώς και το λογότυπο CITIGOe.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



 
Ο ηλεκτροκινητήρας του μίνι ηλεκτρικού της Skoda αποδίδει ισχύ 61 kW (83 PS) και έχει μέγιστη ροπή 212 Nm, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα ηλεκτρικά. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του Skoda CITIGOe iV έχει χωρητικότητα 36,8 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι 32,3 kWh. Αποτελείται από 168 κυψέλες και έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μ.. Με ύψος μόλις 30 εκ., είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του πλαισίου κάτω από τα καθίσματα και τη σήραγγα μετάδοσης με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κέντρο βάρους.



To κιβώτιο ταχυτήτων είναι ενσωματωμένο στον κινητήρα και μεταφέρει ενέργεια στους εμπρός τροχούς. Το Skoda CITIGOe iV προσφέρει την επιλογή τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης. Στο Normal ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τη μέγιστη ισχύ των 61 kW (83 PS) και 212 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η επιτάχυνση από 60 έως 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία Eco, τα ηλεκτρονικά περιορίζουν την ισχύ στα 50 kW (68 PS) και τη ροπή στα 167 Nm. Στη λειτουργία αυτή το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 14,3 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι 120 χλμ./ώρα. Η απόδοση του κλιματισμού είναι επίσης ελαφρώς ρυθμισμένη σε λειτουργία Eco. Το Skoda CITIGOe iV είναι πιο αποδοτικό όταν οδηγείται σε λειτουργία Eco+, η οποία περιορίζει την απόδοση του κινητήρα στα 40 kW (55 PS) και ροπή 133 Nm, παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα 95 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία των 260 χιλιομέτρων επιτυγχάνεται με τη μονάδα κλιματισμού απενεργοποιημένη και οδήγηση στη λειτουργία Eco+.



Το CITIGOe iV υποστηρίζει κάθε τύπο φόρτισης: Σε  ταχυφορτιστή 40 kW δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστεί η άδεια μπαταρία έως το 80%. Με χρήση wallbox AC των 7,2 kWh, μια άδεια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ σε μια συμβατική πρίζα 2,3 kW η ίδια φόρτιση γίνεται σε περίπου 12 ώρες. Φυσικά, το SKODA CITIGOe iV επαναφορτίζει τη μπαταρία του και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με ανάκτηση της ενέργειας που απελευθερώνεται κατά την πέδηση και την αποθήκευσή της απευθείας στη μπαταρία του. Το ποσό της ανάκτησης μπορεί να οριστεί σε πέντε επίπεδα.



Στο λιτό σε γενικές γραμμές, αλλά ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό του CITIGOe iV (χώρος αποσκευών 250 λτ.), υπάρχει τιμόνι με λογότυπο iV, ενώ ο λεβιές του αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης έχει πράσινες ραφές. Ξεχωρίζει το μπουτόν επιλογής προγράμματος ECO ή ECO+, ο ειδικός δείκτης που δείχνει τη φόρτιση της μπαταρίας και το στροφόμετρο, που δίνει επίσης πληροφορίες για την ανάκτηση ενέργειας. Στην χώρα μας, το SKODA CITIGOe iV διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

MERCEDES NEW RANGE
OPEL