Η πρώτη έκθεση Mercedes-Benz μόνο για ηλεκτρικά είναι στην Ιαπωνία

Η πρώτη έκθεση Mercedes-Benz μόνο για ηλεκτρικά είναι στην Ιαπωνία

1.840 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2022)

Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτων αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz στον κόσμο άνοιξε τις πόρτες της στην Ιαπωνία και φιλοξενεί τα μοντέλα της οικογένειας EQ της premium γερμανικής φίρμας.

Άνοιξε η πρώτη έκθεση Mercedes-Benz μόνο για ηλεκτρικά

Η αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη με τα σήματα της Mercedes-EQ, της ηλεκτρικής οικογένειας του «αστεριού» και στεγάζεται σε ένα μαύρο διώροφο κτίριο στη Γιοκοχάμα, μια μεγάλη πόλη νότια του Τόκιο που φιλοξενεί ένα διεθνές λιμάνι και τα κεντρικά γραφεία μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών, όπως η Nissan και η Isuzu. Αυτή είναι η πρώτη αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz στον κόσμο, η οποία είναι αφιερωμένη στην αμιγώς ηλεκτρική γκάμα EQ της γερμανικής premium φίρμας.

Η κίνηση αυτή της Mercedes-Benz έρχεται ως συνέχεια της στραγητικής που έχει χαράξει το γερμανικό στρατόπεδο σε παγκόσμια κλίμακα και αφορά τη στροφή προς τα οχήματα μηδενικών ρύπων. Συγκεκριμένα, έχει ανακοινωθεί από το 2021 πως όλα τα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν μετά το 2025 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και ότι θα επενδυθούν πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την έρευνα και εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχήματων από το 2022 έως το 2030.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πρώτη μη ιαπωνική μάρκα σε πωλήσεις πέρυσι η Mercedes

Όσον αφορά στην εμπορική πορεία των ηλεκτρικών μοντέλων στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο JAIA, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, τον περασμένο Νοέμβριο πωλήθηκαν 2.357 ηλεκτρικά «ξένων» εταιρειών (σ.σ. μη Ιαπώνων κατασκευαστών), ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ένα δέκατο των συνολικών πωλήσεων εισαγόμενων αυτοκινήτων, κάτι που σημαίνει πως περισσότερα από 1 στα 10 μη ιαπωνικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις «ξένη» μάρκα πέρυσι με την ιαπωνική αγορά να απορροφά 51.722 αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο JAIA.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda