Το πρώτο teaser του επερχόμενου Ford Mach 1 ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας εν μέρει τη σιλουέτα του μοντέλου.

Ηλεκτρικό SUV α λα Mustang

2.791 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2018)

H Ford έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα σε μορφή teaser του επερχόμενου Mach 1, του ηλεκτρικού SUV που αναμένεται να αντλήσει στοιχεία από τη Mustang.

Για τους παλιότερους το όνομα Mach 1 μπορεί να τους θυμίζει κάτι, καθώς αρχικά είχε κυκλοφορήσει μια έκδοση της Mustang με την ίδια ονομασία στην δεκαετία του 1970 και στη συνέχεια μία δεύτερη μετά την αλλαγή της χιλιετίας.

Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού Mach 1 θα ονομαστεί το ισχυρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV, του οποίου την πρώτη εικόνα βλέπετε πιο πάνω στις οθόνες σας.
 

Σχεδιαστικά, παρόλο που το πρώτο teaser του μοντέλου είναι πολύ σκοτεινό διαφαίνονται κάποιες ομοιότητες με την υπάρχουσα γενιά της Mustang. Τα φωτιστικά σώματα με τα κάθετα μέρη, το πλαίσιο που τα περιβάλλει στο πίσω μέρος, όπως επίσης και η σιλουέτα του αυτοκινήτου θυμίζει εν πολλοίς τη Mustang σε μια πιο ψηλή εκδοχή. 

Σημειώνουμε πως το αυτοκίνητο με κωδική ονομασία CX430 εξελίσσεται από το τμήμα παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων Ford Team Edison και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα βασιστεί στην πλατφόρμα C2 η οποία χρησιμοποιήθηκε και στο νέο Ford Focus. Επιπλέον, οι άνθρωποι της μάρκας αναφέρουν πως έχουν στόχο τα 480+ χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, κάτι που μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Τέλος, υπογραμμίζουμε πως το ηλεκτρικό Mach 1 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2019 με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2020.

Toyota
moto