3 φωτογραφίες »

Το Lexus LC 500.

Ηλεκτροκίνητα όλα τα σπορ μοντέλα της Lexus στον μέλλον

1.697 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2021)

Τόσο τα μοντέλα επιδόσεων όσο και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έχει στην γκάμα της η Lexus θα εξοπλιστούν με μια ηλεκτροκίνητη έκδοση μέσα στα επόμενα χρόνια.


Ισχυρή παρουσία στην γκάμα της Lexus στο μέλλον θα έχουν τα σπορ αυτοκίνητα όπως το LC 500. Τα sportscars της φίρμας θα αρχίσουν να εξοπλίζονται με ηλεκτροκίνητα σύνολα, με το πρώτο από αυτά να λανσάρεται γύρω στο 2025.

Η ιαπωνική εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος ένα τολμηρό σχέδιο που προβλέπει την επέκταση της γκάμας της με τουλάχιστον 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα (ηλεκτρικά, υβριδικά και plug-in υβριδικά) που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025. Η Lexus έδωσε μια πρώτη γεύση στο κοινό για το πώς θα μοιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσω του LF-Z concept.

Aν και η Lexus έχει επικεντρωθεί στην επέκταση της SUV οικογένειας τα τελευταία χρόνια, ο Hiroo Togashi, ο επικεφαλής εταιρείας σε θέματα στρατηγικής, υπαινίχθηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα halo όπως το LC 500 στο μέλλον. «Οι πελάτες μας θέλουν να έχουν οχήματα με συναίσθημα που προσφέρουν ευχαρίστηση», δήλωσε ο Tοsaghi. «Κάτι που μπορούμε κάνουμε είναι να παρέχουμε σπορ οχήματα στο μέλλον. Δεν μπορώ να αναφέρω λεπτομέρειες». Η Lexus έχει δεσμευτεί να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση σε κάθε μοντέλο της από το 2025 και μετά.

Το LF-Z concept εξοπλίζεται με το νέο σύστημα τετρακίνησης Direct4 της Lexus, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη διανομή ισχύος μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα με τρόπο που διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο διατηρεί τη βέλτιστη κατανομή βάρους και πρόσφυση. Ο Takashi Watanabe, ο επικεφαλής της εταιρείας στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, δήλωσε ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να «δημιουργεί μια νέα αίσθηση οδήγησης και εμπειρίας» για τα ηλεκτροκίνητα Lexus και ότι αυτή η τεχνολογία είναι πιθανό να είναι βασικό μέρος όλων των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας που θα προσφέρουν υψηλές επιδόσεις.

peugeot
citroen