3 φωτογραφίες »

To πρώτο SUV της φίρμας στην ιστορία της, η DBX, θα λάβει σύντομα μια Plug-in υβριδική έκδοση.

Ηλεκτροκίνητες 9 στις 10 νέες Aston Martin το 2030

2.445 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2021)

Επίθεση με νέα Plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Aston Martin, που φαίνεται πως θα κρατήσει παράλληλα κάποια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στην γκάμα της, μόνο για όσους θέλουν να βρεθούν με αυτά στις πίστες.


Tα σχέδιά της για τον εξηλεκτρισμό του 90% της γκάμας της από το 2030 ανακοίνωσε η Aston Martin, σημειώνοντας πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε να παρουσιάζονται τα νέα Plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Ο νέος CEO της βρετανικής εταιρείας, κ.Tobias Moers δήλωσε πως η Aston Martin θα λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2025. Ο Moers δήλωσε: «O ηλεκτρισμός είναι μέσα σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε και περιλαμβάνεται στο μέλλον μας. Θα πρέπει να έχουμε πετύχει κάποια πράγματα στα μέσα της δεκαετίας. Είναι κομβικής σημασίας. Πρέπει να θέσουμε νέες βάσεις στην κατασκευή αυτοκινήτων και έχουμε πολλά θέματα να επεξεργαστούμε αλλά έχουμε ξεκάθαρο όραμα για το 2030».

Στο επόμενο μέρος των δηλώσεών του, ο Moers αποκάλυψε πως η Plug-in υβριδική έκδοση της DBX θα είναι έτοιμη πριν το 2024, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στην σχεδίαση και το κινητήριο σύνολο της Valhalla σημειώνοντας: «To μοντέλο θα έχει κάποιες διαφορές σε σχεδίαση και παράλληλα θα λάβει νέο κινητήριο σύνολο λόγω της συμφωνίας που έχουμε κάνει με την Mercedes. Θα μιλήσουμε με τους πελάτες μας αρχικά και θα τους δείξουμε το νέο μοντέλο. Θα το κάνουμε μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες».

Τέλος, ο Moers τόνισε πως η Aston Martin θα συνεχίσει να προσφέρει βενζινοκίνητα μοντέλα για την πίστα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η DB11, η Vantage και η DBS ίσως λάβουν εξηλεκτρισμένα σύνολα στο μέλλον. «Τα αυτοκίνητα αυτά είναι στην αγορά αρκετά χρόνια και χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα. Θα τα εξηλεκτρίσουμε άραγε; Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο».
 

peugeot
NISSAN