Για να κλέβεις τις εντυπώσεις: Hyundai Tucson ή Peugeot 3008;

Για να κλέβεις τις εντυπώσεις: Hyundai Tucson ή Peugeot 3008;

10.586 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2022)

Τα δύο πιο όμορφα C-SUV της αγοράς έχουν διαφορά στην τεχνολογία, διαφορά στην τοποθέτησή τους στην αγορά, διαφορά στην τιμή, και διαφορά στην κουλτούρα. Ποιό διαλέγεις;

Εντυπωσιακά & πανέμορφα!

Πως είναι ένα όμορφο SUV; Η Peugeot και η Hyundai έχουν δύο διαφορετικές απόψεις, με το ίδιο όμως αποτέλεσμα. Εσύ ποιό διαλέγεις ανάμεσα σε δύο από τα πιο εντυπωσιακά SUV της αγοράς;
 
Άσχετα με το τι άποψη έχεις τόσο για την Peugeot όσο και για την Hyundai, πολλές μάρκες θα ήθελαν σήμερα να έχουν στη γκάμα τους ένα 3008 ή ένα Tucson. Και οι δύο μάρκες βρήκαν τη χρυσή τομή ανάμεσα σε «αγριάδα» εκτός δρόμου και φινέτσα, όμως με τελείως διαφορετικούς τρόπους.
 
Τα δύο C-SUV δε μοιάζουν από καμία γωνία, και έτσι το καθένα τους έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Και τα δύο ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα, και τα δύο αρέσουν πολύ. Όμως το ένα, αφήνει ρέστα στην τσέπη, ενώ οι τεχνικές διαφορές είναι αρκετές.
 
Κινητήρες; 48V ήπια υβριδικός τούρμπο βενζίνης, diesel, φουλ υβριδικός και PHEV από τη Hyundai, τρικύλινδρος βενζίνης τούρμπο, diesel, και plug-in υβριδικό από την Peugeot. Ανάρτηση; Ανεξάρτητη πίσω στάνταρ για το Tuscon, ημιάκαμπτος μόνο για το 3008. Και οι διαφορές συνεχίζουν παντού. Από επιδόσεις, κατανάλωση και ρύπους, όμως η σύγκριση είναι δύσκολη.
 
Γιατί βλέπεις το 3008 είναι πάντα ακριβότερο από το Tucson. Στις βασικές τους εκδόσεις το Peugeot είναι πάνω από 6.000 ευρώ ακριβότερο, αν και σε πιο συγκρίσιμους εξοπλισμούς και επιδόσεις η διαφορά είναι αρκετά μικρότερη. Είναι όμως αρκετή για να μετατοπίσει την επιλογή από το ένα μοντέλο στο άλλο, ειδικά αφού κανένα από τα δύο δεν θα αποτελέσει συμβιβασμό, ούτε για τα τεχνικά του, ούτε για την αισθητική του.
 
Οπότε τι διαλέγεις; Αλήθεια είναι πως η Peugeot έχει ανεβάσει σημαντικά το προφίλ της και με τη γκάμα μοντέλων που έχει, φλερτάρει με τα premium χωρίς δισταγμό. Κάτι που φαίνεται και στην τιμολογιακή της πολιτική σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την απήχηση που έχει παρόλα αυτά.
 
Όμως και η Hyundai σήμερα έχει μια εικόνα πολύ τεχνολογική, και σε συνδυασμό με τις εκδόσεις Ν και τη σχεδίαση των μοντέλων της, η μάρκα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Αν λάβεις υπόψη και το πιθανότατα καλύτερο ηλεκτρικό της αγοράς, το Ioniq 5, η Hyundai αυτή τη στιγμή είναι hot.
 
Οπότε τι; Είναι το Tucson συν (σημαντικά) ρέστα, ικανό να σε κρατήσει μακριά από το 3008; Μήπως θα σε κρατούσε ακόμη και στην ίδια τιμή; Ή είναι το 3008 ακαταμάχητο; Τι λες; Τι προτιμάς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda