• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Και το ηλεκτρικό crossover θα βασίζεται στην «πολυτάλαντη» MEB πλατφόρμα του VW Group.

ID.4 το όνομα του ηλεκτρικού crossover της VW

1.946 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/9/2019
 

To μέχρι πρότινος γνωστό ως ID Crozz αλλάζει όνομα καθώς μπαίνει στην έκδοση παραγωγής. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mπορεί όλα τα φώτα στo περίπτερο της Volkswagen να είχαν πέσει δικαιολογημένα πάνω στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, το ΙD.3, ωστόσο λίγα μέτρα δίπλα του έκανε την εμφάνισή του ένα δεύτερο μέλος της ID γκάμας σε μορφή πρωτοτύπου.

Πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Volkswagen που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό με το όνομα ID Crozz αλλά, πλέον, φαίνεται πως θα έχει την ονομασία ID.4. Oι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η έκδοση παραγωγής είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη και ότι θα κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ μαζί με άλλα δύο μοντέλα της ηλεκτρικής γκάμας την ερχόμενη άνοιξη. Αξίζει να σημειωθεί πως, επειδή το ID.3 δεν θα προσφερθεί στις ΗΠΑ, το ID.4 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της VW που θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά.
 
Και το ηλεκτρικό crossover θα βασίζεται στην «πολυτάλαντη» MEB πλατφόρμα του VW Group και το πιθανότερο είναι να ότι θα εξοπλιστεί με τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα του μικρομεσαίου ID.3. Συγκεκριμένα, τo βασικό μοντέλο έχει μια μπαταρία 45 kWh που προσφέρει αυτονομία 330 χιλιόμετρα, πιο πάνω υπάρχει η επιλογή της μπαταριάς 58 kWh με αυτονομία 420 χιλιόμετρων, η οποία είναι και η μοναδική επιλογή για την αρχική έκδοση ID.3 1ST. Η κορυφαία έκδοση είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 77kWh που όπως προαναφέραμε καθιστά ικανό το μοντέλο να κινηθεί για 550 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Να σημειώσουμε πως με ένα γρήγορο φορτιστή 100 kW και με 30 λεπτά φόρτισης το γερμανικό ηλεκτρικό θα μπορεί να κινηθεί για 290 χλμ (WLTP). Σε ότι αφορά τις επιδόσεις ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ αν και δε παρέχονται ακριβείς αριθμοί επιτάχυνσης, η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αφού το καμουφλάζ της VW δεν αφήνει να βγουν ακριβή συμπεράσματα. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020 χωρίς ωστόσο να έχει διαρρεύσει ποιο θα είναι το περίπου κόστος κτήσης

Tags: VOLKSWAGEN, ID.3, ID.4