Tο αεροσκάφος μπορεί να διανύσει 300 χιλιόμετρα μέσα σε 60 λεπτά φτάνοντας τα 300 χλμ./ώρα.

Tο ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί κάνει μόλις το 2% του θορύβου ενός ελικοπτέρου.

Ιπτάμενο ταξί κάθετης απογείωσης (+vid)

2.282 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2019)

Ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί παρουσίασε η γερμανική εταιρεία Lilium, η οποία έχει ως στόχο της να κάνει πραγματικότητα την αστική ιπτάμενη κινητικότητα.

Αν και η ίδρυση της Lilium έγινε μόλις το 2015, αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους της να παρουσιάσουν τέσσερα χρόνια μετά στο Μόναχο το πρώτο τους έργο, το οποίο πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο ιπτάμενο ταξί, το οποίο αν και έχει το σχεδιασμό αεροπλάνου, μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, όπως δηλαδή τα ελικόπτερα.
 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, το αεροσκάφος μπορεί να διανύσει 300 χιλιόμετρα μέσα σε 60 λεπτά φτάνοντας τα 300 χλμ./ώρα, ενώ το εσωτερικό του είναι διαρρυθμισμένο για να φιλοξενεί ένα πιλότο και τέσσερις επιβάτες. Μάλιστα η πρώτη δοκιμή του οχήματος πραγματοποιήθηκε και έγινε μέσω τηλεχειρισμού, ενώ στο παρελθόν έχει απογειωθεί και μία μικρότερη έκδοση.  
 
Η Lilium, έχει ως στόχο της να αναπτύξει ένα στόλο από ιπτάμενα ταξί, για τα οποία ο κάθε επίδοξος επιβάτης θα μπορεί να κάνει κράτηση μέσω εφαρμογής από smartphone, ενώ υπολογίζει το κόστος της κάθε διαδρομής ανά άτομο να ανέρχεται περίπου στα 70 δολάρια (62,6 ευρώ).         
 
¶λλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί αναφέρουν πως κάνει μόλις το 2% του θορύβου ενός ελικοπτέρου και είναι ασφαλές. Έχει στη διάθεσή του 36 κινητήρες οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στα φτερά.  
 
Τέλος, σε δηλώσεις του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lilium, Ντάνιελ Βίγκελαντ, μιλώντας σε βρετανικά μέσα είπε πως «Στόχος είναι ένας κόσμος όπου ο καθένας θα μπορεί να πετάξει όπου θέλει, οποτεδήποτε θέλει».
 

NEO PROACE
skoda