Η τωρινή Porsche Cayenne.

Και αμιγώς ηλεκτρική η επόμενη Cayenne;

3.723 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2019)

Για τα καλά στο μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης έχει μπει η Porsche.

Η επόμενης γενιάς Cayenne είναι πολύ πιθανόν να λανσαριστεί και ως αμιγώς ηλεκτρική, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν μέσα από συζητήσεις που έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη της Porsche για το μέλλον του μοντέλου.

Η εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω στην ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών Τaycan και Taycan Cross Turismo, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ήδη ότι η επόμενης γενιάς Macan, που θα είναι έτοιμη το 2021, θα έχει σίγουρα και πλήρως ηλεκτρική έκδοση.
 
Εκπρόσωπος της μάρκας δήλωσε για την Cayenne: «Δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση αλλά προφανώς εξετάζουμε το μέλλον όλων των μοντέλων γιατί σε πολλές αγορές υπάρχει ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Αν υπάρξει στο μέλλον πάντως κάποια τέτοια έκδοση για την Cayenne θα πρόκειται για κάποιο μοντέλο που θα αναπτυχθεί ξεχωριστά από τις υπόλοιπες εκδόσεις, με τον ίδιο τον CEO της μάρκας να τονίζει γιατί λέγοντας: «Όταν κατασκευάζουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό τότε πρέπει αυτό να σχεδιάζεται με βάση τις αξίες μας, όπως π.χ η Τaycan. Δεν μου αρέσει να προσφέρονται όλες οι εκδόσεις με βάση το ίδιο αυτοκίνητο». Ο ίδιος συνέχισε για το μέλλον της εταιρείας: «Σε κάθε κατηγορία θα πρέπει να έχουμε ένα αυτοκίνητο σε βενζίνη, με υβριδικό και με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο».

OPEL NEA MONTELA
test center