Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες.

Νέο teaser για Kia Soul

1.728 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2018)

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της παρουσίασης του νέου Kia Soul. Δείτε τι δείχνει η νέα εικόνα που αποκαλύφθηκε.

To πρώτο teaser για το νέο Kia Soul αποκαλύφθηκε χθες και μόλις πριν από λίγη ώρα ήρθε στο φως μια νέα δεύτερη εικόνα teaser που δίνει μια ιδέα στο κοινό για το πως θα μοιάζει ο πρόβολος του.

Η δεύτερη εικόνα προέρχεται από ένα φόρουμ φίλων της νοτιοκορεάτικης μάρκας και φανερώνει πως το μοντέλο θα εξοπλίζεται με λεπτά φωτιστικά σώματα, διαφορετικού χρώματος καθρέπτες και δίτονη βαφή με την μάρκα να θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκμοντερνίσει την σχεδίαση του μοντέλου.

Το νέο SUV θα βασίζεται στην B-SUV πλατφόρμα της μάρκας που χρησιμοποιεί και το Hyundai Kona ενώ θα εξοπλιστεί τόσο με τα μοτέρ εσωτερικής καύσης αλλά και με τις αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές του προαναφερθέντος μοντέλου της Hyundai.
 
Συγκεκριμένα, το μοντέλο θα εξοπλιστεί με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα T-GDI 1.0 λτ. με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο οποίος  αποδίδει ισχύ 120 ίππων. Από κει και μετά στη γκάμα θα υπάρχει και ο 1,6 λίτρων τούρμπο βενζινοκινητήρας με 177 άλογα, που θα συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αλλά και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.0 λτ. με 149 ίππους. Στα diesel οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός μόνο συνόλου χωρητικότητας 1.6 λίτρων με απόδοση 136 ίππων. Από την άλλη πλευρά στις ηλεκτρικές εκδόσεις, βασική επιλογή θα είναι εκείνη με τις μπαταρίες χωρητικότητας 39 kWh που αποδίδει ισχύ 135 ίππων και 395 Nm ροπής και δίνει αυτονομία 300 χλμ. στο Kona. Στο επόμενο σκαλοπάτι συναντούμε το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 204 ίππων με 395 Nm ροπής και μπαταρίες χωρητικότητας 64 kWh, που στο Kona υπόσχεται αυτονομία στα 470 χλμ. 

Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες ενώ το λανσάρισμα του στην Ευρώπη θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος.

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER