Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Οι Ιταλοί Carabinieri εμπλούτισαν τον στόλο των περιπολικών τους με δυο νέες Alfa Romeo Giulia QV, αρκετούς μήνες πριν ξεκινήσει η εμπορική κυκλοφορία του μοντέλου.

Οι δύο Giulia QV έχουν ντυθεί στο κλασσικό μπλε σκούρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, που χαρακτηρίζει τα ιταλικά περιπολικά.

Αυτή είναι η εικόνα που σίγουρα δεν θα θελήσετε να αντικρίσετε στους καθρέπτες σας αν κυκλοφορήσετε στην Ιταλία.

Το παράδοξο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων, μιας και είναι πολύτιμα για το σώμα.

Στο εσωτερικό το περιπολικό έχει δεχτεί κάποιες αλλαγές για να προστεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Η Alfa Romeo Giulia 1300 Super που είχε ενταχθεί στο στόλο των Ιταλών Carabinieri την δεκαετία του 70.

«Καραμπινάτη» Giulia

5.185 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/5/2016

Ο στόλος των Carabinieri της ιταλικής αστυνομίας εμπλουτίστηκε με δυο νέες Alfa Romeo Guilia QV, αρκετούς μήνες πριν το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου στις αγορές.

 
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, αφού και στο παρελθόν (1971) η Alfa Romeo Giulia 1300 Super είχε ενταχθεί στο στόλο των Ιταλών Carabinieri. Τα χνάρια του προκατόχου της, όπως και των Alfa Romeo 156 και 159, έρχεται να ακολουθήσει και η νέα Giulia QV.

Οι δύο Giulia QV έχουν ντυθεί στο κλασσικό μπλε σκούρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, που χαρακτηρίζει τα ιταλικά περιπολικά, και σίγουρα δεν είναι το αυτοκίνητο που θέλετε να δείτε στους καθρέπτες σας, αν κυκλοφορήσετε στην Ιταλία.


Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη δεν έχουν ανακοινωθεί αλλαγές, αν και ο V6 κινητήρας με διπλό τούρμπο των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππων, μάλλον θα είναι… αρκετός για να κινήσει το σεντάν μοντέλο και να καταδιώξει ότι βρεθεί στο δρόμο του. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,9 δλ. με την κίνηση στους τροχούς να μεταδίδεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Στο εσωτερικό το η νέα Giulia QV έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές, που την κατέστησαν και περιπολικό, για να προστεθούν τα χειριστήρια της σειρήνας, ο ασύρματος της αστυνομίας, όπως και το tablet για τον συνοδηγό, χωρίς να έχει χαθεί η σχεδιαστική γραμμή της ιταλικής φίρμας, με όλες τις προσθήκες να έχουν καλή συναρμογή με το υπόλοιπο σύνολο. 

Το παράδοξο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων, μιας και είναι πολύτιμα για το σώμα. Αντί αυτού θα είναι διαθέσιμα για περιστατικά που χρειάζεται άμεση επέμβαση, τελετές και ειδικές επιχειρήσεις, όπως η μεταφορά αίματος και οργάνων σε κρίσιμες καταστάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια καθήκοντα είχε η Lamborghini Huracan της Polizia Di Stato.

Tags: ALFA ROMEO, giulia, qv