Μετά από τα συμβατικά οχήματα τα οποία κατασκευάζει για πολλά χρόνια, η Toyota προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

H Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του πρωτότυπου.

Πληροφορίες σχετικά με το όχημα δεν δόθηκαν.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το αρχικό όχημα που βρέθηκε στη Σελήνη τη δεκαετία του 1960 είχε τροχούς που σχεδιάστηκαν από την Goodyear.

Κατασκευάζει διαστημικό όχημα η Toyota

2.013 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2019)

Μετά από τα συμβατικά οχήματα τα οποία κατασκευάζει για πολλά χρόνια, η Toyota προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καθώς ανακοίνωσε τη συνεργία της με Ιαπωνική Αρχή Εξερεύνησης Διαστήματος (JAXA), προκειμένου να κατασκευάσει ένα διαστημικό όχημα.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της συνεργασίας η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του πρωτότυπου, το οποίο φέρει τις ονομασίες των δύο εμπλεκομένων εταιρειών και έχει ως στόχο του να βοηθήσει στην περεταίρω εξερεύνηση της Σελήνης αλλά και του ¶ρη.
 
Πολλές πληροφορίες σχετικά με το όχημα δεν δόθηκαν, καθώς είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία φρόντισε να μας δώσει μία πρώτη εικόνα.
 
Αρχικά πιστεύει πως με τη χρήση κυψέλων καυσίμου, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα όχημα που θα κινηθεί για περίπου 10.000 χιλιόμετρα, ενώ σε ότι αφορά τις διαστάσεις υποστηρίζει πως το μήκος του θα είναι περίπου 6 μέτρα σε μήκος, 5,2 μέτρα σε πλάτος και 3,8 μέτρα σε ύψος, ενώ ο όγκος του εσωτερικού θα είναι 13 κυβικά μέτρα. Αυτός ο χώρος είναι αρκετός για να φιλοξενήσει δύο αστροναύτες, ενώ σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούν να επιβιβαστούν ακόμα δύο.
 
Τέλος για την ιστορία να σημειωθεί πως το αρχικό όχημα που βρέθηκε στη Σελήνη τη δεκαετία του 1960 είχε τροχούς που σχεδιάστηκαν από την Goodyear.

Hyundai
vw