«Εκατοντάδες οδηγοί που δοκίμασαν το αυτοκίνητο αναφέρουν έως και 300 λάθη την ημέρα», λένε οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Καθυστερεί λόγω προβλημάτων το VW ID.3

2.119 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2020)

Η Volkswagen συνεχίζει τις εργασίες για την κατασκευή του ID.3, ωστόσο γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ίσως καθυστερήσει λόγω προβλημάτων στο λογισμικό.


Συγκεκριμένα την είδηση αυτή αναφέρει το περιοδικό Manager Magazin, το οποίο υποστηρίζει πως τα προβλήματα αυτά ενδέχεται να αναγκάσουν τη VW να εγκαταλείψει την προγραμματισμένη για το προσεχές καλοκαίρι έναρξη πωλήσεων. Τα προβλήματα αυτά προέρχονται από τη βασική αρχιτεκτονική του λογισμικού του ID.3, το οποίο αναπτύχθηκε «πολύ βιαστικά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό. Επιπλέον λέει πως: «Πολλά από τα στοιχεία του συστήματος δεν ενεργούν αρμονικά το ένα με το άλλο με αποτέλεσμα την όχι καλή λειτουργία».
 
Σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους τους περιοδικού: «Εκατοντάδες οδηγοί που δοκίμασαν το αυτοκίνητο αναφέρουν έως και 300 λάθη την ημέρα, ενώ περισσότεροι από 10.000 τεχνικοί προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα, γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη των πωλήσεων του ID.3 έως και ένα χρόνο».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο, η VW είπε ότι η δημιουργία της νέας αρχιτεκτονικής και του νέου λογισμικού του αυτοκινήτου είναι μια πρόκληση, αλλά παρέμεινε πιστή στην αρχική της θέση ότι η έναρξη πωλήσεων το καλοκαίρι παραμένει σε ισχύ.
 
Τέλος τον περασμένο Νοέμβριο η  VW ξεκίνησε να κατασκευάζει το μοντέλο παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Zwickau της Γερμανίας, αναφέροντας πως το διάστημα μέχρι τις πρώτες παραδόσεις θα το αξιοποιήσει για να διορθώσει προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια περαιτέρω δοκιμών.
 
Πλέον μένει να φανεί στην πράξη εάν το γερμανικό δημοσίευμα έχει βάση ή εν τέλει οι πρώτες μονάδες του πολύαναμενόμενου ηλεκτρικού της VW θα φτάσουν κανονικά στους ιδιοκτήτες του το προσεχές καλοκαίρι.  

ELASTIKA 2024
moto