«Καυτή» κόντρα: Μercedes-AMG A 45 S Vs Audi RS3

3.650 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2021)

Μercedes-AMG A 45 S και Audi RS3 τίθενται αντιμέτωπα σε αυτό το video για τον τίτλο του πιο γρήγορου hot hatch στον κόσμο. Σε ποιο ποντάρετε;

Πιο ισχυρά από ποτέ τα hot-hatch 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tην τελευταία δεκαετία, η εξέλιξη των θερμικών κινητήρων έφτασε στο απόγειό της και έτσι, εταιρείες όπως η Mercedes και η Audi κατάφεραν να δώσουν στα hot-hatch τους πανίσχυρα μοτέρ που τους επιτρέπουν να πετυχαίνουν το 0-100 σε χρόνους που 20-30 χρόνια πριν θεωρούνταν απλησίαστοι.

Με τον κορυφαίο τετρακύλινδρο 2λιτρο του πλανήτη η Mercedes-AMG A 45 S

Τα δύο κορυφαία hot-hatch αυτή την στιγμή είναι χωρίς αμφιβολία η Mercedes-AMG A 45 S και το νέο Audi RS3. To «αστέρι» έχει στο μηχανοστάσιό του τον 2λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 421 ίππων και 500 Nm ροπής (ο πιο ισχυρός τετρακύλινδρος παραγωγής), με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Το 0-100χλμ./ώρα γίνεται από τη Mercedes σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Mε τον θαυματουργό 5κύλινδρο το Audi RS3

Από την άλλη πλευρά, το Audi RS3 εξοπλίζεται για μια ακόμη φορά με τον 2,5 λίτρων πεντακύλινδρο TFSI κινητήρα, προσφέροντας 400 ίππους και 500 Nm ροπής. Ένα αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνει την κίνηση, επίσης, και στους τέσσερις τροχούς, με το 0-100 να ανακοινώνεται πως γίνεται μέσα σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Πιο ισχυρή η Mercedes, μεγαλύτερο μοτέρ το Audi

Το Αudi έχει το πλεονέκτημα σε χωρητικότητα κινητήρα και κυλίνδρους αλλά είναι επίσης 21 άλογα λιγότερο ισχυρό και 10 κιλά πιο βαρύ. Σε ροπή τα δύο μοντέλα είναι ισάξια, ενώ και τα δύο εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης.

Δείτε το video και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Τα κορυφαία hot-hatch σε τετ-α-τετ μονομαχία!
- 4κύλινδρη και 2λιτρη με 421 PS η Mercedes
- 5κύλινδρο και με 2,5 λτ. μοτέρ το Audi
- Πιο βαρύ το RS3 κατά 10 μόλις κιλά
- Και τα δύο είναι τετρακίνητα και έχουν 400 Nm ροπή
Πάνω σε ποιο hot-hatch ποντάρετε; Eσείς ποιο θα αγοράζατε;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center