4 φωτογραφίες »

Kia, SEAT, Audi & Skoda στα γούστα σου

62.902 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2020)

Τέταρτο και τελευταίο μέρος για τα αυτοκίνητα των ονείρων μας! Ποια είναι η πιο «μουράτη» έκδοση; Ποιο χρώμα αναδεικνύει καλύτερα τις καμπύλες; Να σου κάνει μασάζ ή μήπως να του μιλάς; Να είναι hybrid; Πως φαίνεται η πανοραμική οροφή;

Το καρέ της δημιουργίας ολοκληρώνεται με τέσσερις ακόμα μάρκες, μετά τα τρία θέματα που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και έκαναν πάταγο! Ποιο είναι το concept; Περάστε διασκεδαστικά και δημιουργικά το χρόνο σας και φτιάξτε το αυτοκίνητο των ονείρων σας! Ζήστε το από κοντά και περιπλανηθείτε στην καμπίνα του. Τιιι; Δεν γίνεται; Και όμως υπάρχει τρόπος, και μάλιστα εύκολος. Το κάναμε ήδη!

Όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου έχουν τη σχετική εφαρμογή (διαμορφωτή) στα site τους.
 Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κινητήρα, χρώματα, ζάντες, ταπετσαρίες και γενικά όλα τα καλούδια, σύμφωνα με τα γούστα του ή και το βαλάντιό του, για όλα τα μοντέλα της γκάμας της κάθε εταιρείας.

Εμείς το τελευταίο (το βαλάντιο) το αφήσαμε στην άκρη, ή για να είμαστε πιο ακριβείς τοποθετήσαμε την μπάρα σχετικά ψηλά και έτσι χωρίς να το καταλάβουμε έφτασε βράδυ έχοντας επισκεφτεί την ηλεκτρονική βιτρίνα μερικών μόνο εταιρειών. Αλλάξαμε σε πολλά αυτοκίνητα χρώματα, επιλέξαμε όλα τα σχέδια των ζαντών, τικάραμε και ξετικάραμε πολλές φορές τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, όμως στο τέλος αισθανθήκαμε σαν να το είχαμε στο σαλόνι μας.

Παρακάτω θα βρείτε τις εντυπώσεις μας από το τέταρτο και τελευταίο μέρος αυτών των απολαυστικών διαδικτυακών επισκέψεων. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το κάνετε και εσείς!

Kia

H διαδικτυακή σελίδα της Kia έχει στο κεντρικό της τμήμα το νέο XCeed το οποίο είναι και το μοντέλο που θα ξεκινήσουμε και εμείς την περιήγησή μας. Μπαίνοντας στην ειδική σελίδα για το συγκεκριμένο Crossover με κουπέ χαρακτήρα μοντέλο βρίσκουμε τα πάντα σχετικά με αυτό. Ειδική αναφορά για την εντυπωσιακή του σχεδίαση, τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει και την εικόνα του premium εσωτερικού του, με κάθε πληροφορία να δίνεται με ευχάριστο τρόπο στον περιηγητή. Όσον αφορά στην διαμόρφωση, μέσω της ιστοσελίδας δίδεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ένα από τα 12 διαφορετικά χρώματα καθώς και την διάσταση των όμορφων ζαντών μεταξύ 16 και 18 ιντσών, βλέποντας την επιλογή σου σε φωτογραφία. Εμείς επιλέγουμε το πανέμορφο χρυσό χρώμα του λανσαρίσματός του (Quantum Yellow) με μαύρη οροφή και τις εντυπωσιακές 18 ιντσών ζάντες και προχωράμε. Πηγαίνοντας πιο κάτω στη σελίδα βρίσκουμε επιπλέον πληροφορίες για κάποια στοιχεία του XCeed όπως είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, οι χώροι του, τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει και η διαθέσιμη γκάμα κινητήρων του καθώς και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά του όπως η ανάρτηση κλπ. Πατώντας σε κάθε σημείο βέβαια, ο ενδιαφερόμενος βρίσκει όλες τις πληροφορίες σχετικά. Στο τέλος, παρουσιάζονται αναλυτικά και οι 3 διαθέσιμες εκδόσεις του με εμάς να επιλέγουμε τη μεσαία έκδοση Premium, ενώ πατώντας στο πεδίο «Προδιαγραφές», μπαίνεις σε μια νέα σελίδα όπου παρατίθενται αναλυτικά τα τεχνικά στοιχεία, ο βασικός εξοπλισμός κάθε έκδοσης, ο προαιρετικός εξοπλισμός και οι τιμές του κάθε μοντέλου.
Διάλεξε ένα από τα μοντέλα της Kia

SEAT
Ο ειδικός διαμορφωτής των μοντέλων της SEAT στον ιστότοπο της εταιρείας βρίσκεται ψηλά και δεξιά σε καλή θέση. Εκεί επιλέγεις το μοντέλο και την έκδοση που θες, βλέποντάς την σε φωτογραφία από κάτω. Επιλέγουμε το SEAT Arona και την έκδοση Style αυτού ( η δεύτερη από άποψης εξοπλισμού) αφού πρώτα δούμε στις λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά, αναλυτικά για την κάθε έκδοση. Επιλέγουμε την διαμόρφωση αυτού του μοντέλου και σε νέο περιβάλλον με μενού στα δεξιά της οθόνης, έχουμε να διαλέξουμε τον κινητήρα που επιθυμούμε. Εκεί επιλέγουμε την έκδοση με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη και φυσικό αέριο) TGI με τον 1.00άρη κινητήρα των 90 ίππων και μετά περνάμε στη διαμόρφωση αυτού του μοντέλου. Μέσα από 17 διαφορετικά χρώματα και με επιλογή για δίχρωμο αμάξωμα (με άλλο χρώμα οροφής δηλαδή) επιλέγουμε την κόκκινη Pure Red και γκρι οροφή χωρίς επιπλέον κόστος. Μετά επιλέγουμε την βασική από τις 2 διαθέσιμες ταπετσαρίες εσωτερικού και στην επόμενη οθόνη, προσθέτει κανείς άλλα στοιχεία, όπως 17ιντσών ζάντες, LED φωτιστικά σώματα, συστήματα άνεσης και ασφάλειας κλπ με επιπλέον κόστος. Στη σύνοψη του Arona μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας καθώς και να κατεβάσουμε την φόρμα αυτή. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε άμεσα έναν κοντινό στην περιοχή μας αντιπρόσωπο ώστε να προχωρήσουμε στην παραγγελία του.
Φτιάξε τα μοντέλα της SEAT όπως τα λαχταράς

Αudi
Ο configurator της Audi είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να διαμορφώσεις το μοντέλο που έχεις επιλέξει, ακριβώς όπως το θες. Είναι γρήγορο στην πλοήγησή του και παρά το γεγονός πως έχει πολλές επιλογές σε κάθε τομέα, υπάρχει επεξήγηση σε κάθε επιλογή σου για να ξέρεις τι προστίθεται και τι αφαιρείται σε κάθε περίπτωση. Το σίγουρο είναι πως θα περάσεις αρκετή ώρα ευχάριστα. Εμείς επιλέξαμε το εμβληματικό ηλεκτρικό SUV της, το e-tron για την περιήγησή μας σε αυτόν.
Ο ενδιαφερόμενος αρχικά μέσω του Configurator πρέπει να επιλέξει το πακέτο εξοπλισμού ανάμεσα στα Comfort, Design Selection και το S-Line με κόστος 1.661 ευρώ που χαρίζει πιο σπορ χαρακτήρα και το επιλέγουμε κι εμείς. Μετά μπορεί να διαμορφώσει τις εσωτερικές επενδύσεις και να διαλέξει τιμόνι όπως το flat bottom (285 ευρώ επιπλέον) που επιλέξαμε εμείς, και μπορεί να επιλέξει είτε τους συμβατικούς καθρέφτες είτε τις εντυπωσιακές αλλά όχι τόσο χρηστικές κάμερες αντί αυτών. Πολλά είναι και τα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης και τα πακέτα αυτών, ταιριάζοντας με τον premium χαρακτήρα του αφού μπορείς να προσθέσεις όλα τα τελευταία συστήματα, καθώς και λειτουργία μασάζ εμπρός καθισμάτων (1.860 ευρώ) αλλά και το εξαιρετικό ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με επιπλέον κόστος 1.388 ευρώ.
Τα 10 διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος και οι ζάντες των 19, 20 και 21 ιντσών σε διάφορα σχέδια ολοκληρώνουν την περιήγησή σου στον διαμορφωτή, ενώ την τελική σου διαμόρφωση μπορείς να την αποθηκεύσεις ή να την μοιραστείς με κάποιον φίλο σου ενώ έχεις τη δυνατότητα να «κλείσεις» και test drive.
Το Audi των ονείρων σου σε περιμένει...

Skoda
H ιστοσελίδα της Skoda έχει επιλογή που σε προωθεί κατευθείαν στο Configurator και εκεί επιλέγεις το μοντέλο που θες να διαμορφώσεις ανάλογα με τα προσωπικά σου γούστα. Εμείς επιλέγουμε το νεότερο SUV/crossover της, το Kamiq. Ξεκινάμε με την έκδοση εξοπλισμού του και εκεί με ένα πολύ πρακτικό τρόπο μπορεί κανείς να βρει ποια στοιχεία διαθέτει κάθε μία από τις 3 διαθέσιμες εκδόσεις του. Εμείς επιλέγουμε την έκδοση Ambition (η μεσαία έκδοση). Δεξιά στο πολύ ευδιάκριτο μενού, προχωράμε στην επιλογή χρώματος. 14 είναι συνολικά οι διαθέσιμες επιλογές και εμείς επιλέγουμε το ξεχωριστό καφέ απόχρωσης Maple Brown χρώμα που τονίζει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του και είναι μεταλλικό με κόστος 350 ευρώ. Ακολούθως από το μενού προχωράμε στις ζάντες αλουμινίου με δυνατότητα επιλογής ζαντών 16, 17 ή 18 ιντσών. Ο διαμορφωτής μετά σε «βάζει» στο εσωτερικό του Kamiq εκεί όπου έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 4 διαφορετικές επενδύσεις. Επιλέγουμε τη βασική υφασμάτινη με μαύρο/γκρι συνδυασμό και προχωράμε στην επιλογή κινητήρα μέσα από 6 επιλογές, όπου σε κάθε μια μπορείς να δεις εύκολα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Εμείς επιλέγουμε την έκδοση με τον 1.0 TSI κινητήρα των 116 ίππων και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων και μέσα από το μενού προχωράμε στα πολλά επιπλέον συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης που μπορούμε να επιλέξουμε. Όλα πολύ όμορφα δομημένα για να καταλαβαίνεις ακριβώς τι προσφέρουν και αν τα χρειάζεσαι. Λίγο πριν την σύνοψη της επιλογής σου περνάς από τις υπηρεσίες της Skoda για να επιλέξεις κι εκεί αν θες κάτι επιπλέον, ενώ στο τέλος μπορείς να αποθηκεύσεις την επιλογή σου στο κινητό σου αφού πρώτα κάνεις εγγραφή. Διαφορετικά την κατεβάζεις σε pdf αρχείο.
Φτιάξε τα μοντέλα της Skoda στα δικά σου γούστα
 

Διαβάστε ακόμα

1ο μέρος | Τα Toyota, Peugeot, Ford & Mercedes των ονείρων μας

2ο Μέρος | Φτιάξε Hyundai, Nissan, Citroen & Renault όπως τα θέλεις

3ο μέρος | Volkswagen, Opel & Fiat όπως τα ονειρεύεσαι

Τιμές αυτοκινήτων σε... κρίση | Προσφορές & εκπτώσεις έως 3.800 ευρώ

Hyundai
vw