«Κλείδωσε» το εργοστάσιο της VW στην Τουρκία

3.816 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2019)

Επιβεβαιώθηκε η δημιουργία του νέου εργοστασίου της Volkswagen στην Τουρκία, μιας επένδυσης 1 δις ευρώ που θα ανοίξει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας. Δείτε ποιος βασικός παράγοντας οδήγησε σε αυτή την απόφαση.


Οι προθέσεις του γερμανικού group για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου επί τουρκικού εδάφους ήταν γνωστές από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και σήμερα έρχεται η επιβεβαίωση μέσω ενός επίσημου εγγράφου που αποκαλύπτει εκτός των άλλων και την ακριβή τοποθεσία. Σύμφωνα με το έγγραφο που ήρθε στα χέρια των συναδέλφνω της Automotive News, η νέα μονάδα παραγωγής της Volkswagen εδρεύει στην Μανίσα, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στα δυτικά παράλια της γείτονος χώρας.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο εκτός των άλλων αναφέρεται ότι η Volkswagen επέλεξε την Τουρκία εξαιτίας των «θετικών μακροοικονομικών συνθηκών» συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ανταγωνίζεται το μέγεθος της Γερμανίας, και την γεωγραφική της τοποθεσία ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Μ. Ανατολής.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της εταιρείας, το εργοστάσιο θα κοστίσει περισσότερο από 1 δις ευρώ και θα μπορεί να κατασκευάζει ετησίως 300.000 αυτοκίνητα για την Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Σιγή ιχθύος από τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανικής μάρκας, ο οποίος αρκέστηκε στο να πει ότι βρίσκονται στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι με το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022, το VW Group θα φτάσει τις 123 μονάδες παραγωγής παγκοσμίως.

test center
fiat