Η Nissan αποφάσισε να βάλει τέλος στο 370Z Roadster στην αγορά της Αμερικής.

Είναι αυτή η αρχή του τέλους για το σπορ ιαπωνικό μοντέλο;

Κόβει το 370Z Roadster η Nissan

1.823 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2019)

Η Nissan αποφάσισε να βάλει τέλος στο 370Z Roadster στην αγορά της Αμερικής. Είναι αυτή η αρχή του τέλους για το σπορ ιαπωνικό μοντέλο;

Η κάμπριο έκδοση του Nissan 370Z βρίσκεται στη γκάμα της εταιρείας για την αγορά των ΗΠΑ από το 2009, έχοντας έτσι μια συνεχή παρουσία δέκα ετών. Μάλιστα κατά καιρούς πολλές είναι και οι ειδικές εκδόσεις που έχουν παρουσιαστεί, με τελευταία αυτή της 50ης επετείου (50th Anniversary Edition) που έκανε το ντεμπούτο της στο Auto Show της Νέας Υόρκης το 2019 τον Απρίλιο.
 
Παρόλα αυτά όπως επιβεβαίωσε η ιαπωνική φίρμα από το 2020 το Roadster 370Z δεν θα προσφέρεται πλέον. Η είδηση αυτή σε συνάρτηση με την ηλικία του μοντέλου, αλλά και το γεγονός πως η μάρκα έχει προσφέρει σε αυτό μόλις μία μικρή ανανέωση το 2013, κάνει πολλούς να υποστηρίζουν πως το «κόψιμο» της κάμπριο έκδοσης είναι η αρχή του τέλους για το αυτοκίνητο.
 
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τόσο η Mustang της Ford, όσο και η νέα Toyota Supra, αλλά το Chevrolet Camaro (αφού μιλάμε για τις ΗΠΑ), έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό και έχουν δυσχεράνει το «έργο»  του 370Z τόσο σε roadster όσο και σε coupe.
 
Τέλος για την ιστορία, στην αγορά των ΗΠΑ το 2018 πωλήθηκαν συνολικά 3.468 Nissan 370Z, συμπεριλαμβανομένων κουπέ και κάμπριο εκδόσεων.

Toyota
moto