Ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές παραδόσεις του Nissan Ariya
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές παραδόσεις του Nissan Ariya

2.033 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2022)

Οι παραδόσεις του νέου Nissan Ariya στην Ευρώπη ξεκίνησαν, με την αρχή να γίνεται από τα Ηνωμένο Βασίλειο.

Αρχή από το Ηνωμένο Βασίλειο

Στο λιμάνι του Tyne, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφτασε η πρώτη αποστολή η οποία μετέφερε τα πρώτα Nissan Ariya. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιαπωνική μάρκα, τα χωρίς ρύπους ηλεκτρικά SUV θα σταλούν στις αντιπροσωπείες για να περάσουν στη συνέχεια στα χέρια των νέων ιδιοκτητών τους. Το πρώτο Nissan Ariya που πάτησε τους τροχούς του στο λιμάνι του Tyne ήταν εξοπλισμένο με μπαταρία 65 kWh, ενώ στο εξωτερικό του ήταν βαμμένο με το ιδιαίτερο χάλκινο χρώμα, το οποίο η Nissan ονομάζει Akatsuki Copper και συνδυάζεται με μαύρη οροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τέσσερις εκδόσεις και ιπποδυνάμεις, 2 πακέτα μπαταριών

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταρίας 65 και 90 kWh και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην περίπτωση του βασικού δικίνητου Ariya Advance η μικρή μπαταρία προσφέρει 218 ίππους, 300 Nm ροπής και 359 χιλιόμετρα αυτονομία. Το επόμενο στην ιεραρχία μοντέλο, Ariya Evolve λαμβάνει το μεγάλο πακέτο ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής με αυτονομία  498 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, υπάρχει το Ariya e-4ORCE Evolve. Το τετρακίνητο Ariya, εξοπλισμένο με την μπαταρία των 90 kWh (87 kWh χρησιμοποιήσιμα), μετρά 302 ίππους και αυτονομία μέχρι 458 χιλιόμετρα, ενώ με την μπαταρία των 90 kWh τα άλογα στο κορυφαίο Ariya e-4ORCE Performance ανεβαίνουν στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα.

Δυνατότητα φόρτισης έως 130 kW

Στη βασική έκδοση Advance το μοντέλο λαμβάνει έναν φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 7,4 kW στάνταρ για οικιακές πρίζες, ενώ η Nissan λέει ότι το Ariya μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση συνεχούς ρεύματος έως και 130 kW, κάτι που επιτρέπει έως και 375 χιλιόμετρα αυτονομίας να προστεθούν σε περίπου 30 λεπτά φόρτισης.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
MERCEDESGLC