Ξεκίνησαν οι παγκόσμιες πωλήσεις του Nissan Ariya
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκίνησαν οι παγκόσμιες πωλήσεις του Nissan Ariya

5.480 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Η ώρα για το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya να ξεκινήσει το ταξίδι του στις παγκόσμιες αγορές έφτασε!

Το Nissan Ariya δεν είναι πλέον άγνωστο στο ευρύ κοινό. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής φίρμας αφού έκανε το επίσημο ντεμπούτο το προηγούμενο έτος, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνητη ιστορία της Nissan. Πλέον είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του στις παγκόσμιες αγορές, κάνοντας εκκίνηση από την αγορά της Ιαπωνίας μέσω μίας ειδικής περιορισμένης έκδοσης, που είναι διαθέσιμη για παραγγελία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η έκδοση που θα ανοίξει το «χορό» των πωλήσεων διαθέτει ζάντες αλουμίνιου 19 ιντσών βαμμένες σε χάλκινο χρώμα και στολισμένες από μαύρες πινελιές. Στη συγκεκριμένη έκδοση το μοντέλο θα διατίθεται σε πέντε εξωτερικά χρώματα, ωστόσο θα υπάρξουν και δύο δίχρωμες διαφορετικές εκδόσεις που θα συνδυάζουν μαύρη οροφή με σκούρο κόκκινο ή σαμπανιζέ (Shell Blonde) χρώμα.
 
Το εσωτερικό θα χαρακτηρίζεται και αυτό από καφέ χρωματισμό, ενώ μέρος του εξοπλισμού θα είναι η πανοραμική ηλεκτρική γυάλινη οροφή, premium καθίσματα με δέρμα Nappa3 και ένα αποκλειστικό σύστημα ήχου BOSE Premium με 10 ηχεία.
 
Θυμίζουμε πως στην αγορά της Ιαπωνίας το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταρίας 66 και 91 kWh και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην περίπτωση του δικίνητου Ariya η μικρή μπαταρία προσφέρει 218 ίππους, 300 Nm ροπής και 450 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ το μεγάλο πακέτο ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής με αυτονομία  610 χιλιόμετρα. Το τετρακίνητο Ariya, εξοπλισμένο με την μπαταρία των 66 kWh, μετρά 340 ίππους με 560 Nm ροπής και αυτονομία μέχρι 430 χιλιόμετρα, ενώ με την μπαταρία των 91 kWh τα άλογα ανεβαίνουν στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 580 χιλιόμετρα.
 
Το κόστος απόκτησης ξεκινά από τα 6.600.000 γιεν (περίπου 45.000 ευρώ). Τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Ariya θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη του 2021.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
test center