Ξεκίνησε τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το Nissan Ariya
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκίνησε τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το Nissan Ariya

10.653 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2021)

Στην Ευρώπη «προσγειώθηκε» το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan το Ariya, ξεκινώντας τις πωλήσεις του από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και ανακοίνωσε τις πρώτες του τιμές.

Ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο το ευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα του Ariya

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξεκίνησε στην Ευρώπη η εμπορική διάθεση του Nissan Ariya, του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της ιαπωνικής φίρμας που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το προηγούμενο έτος, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνητη ιστορία της Nissan. Η αντιπροσωπεία της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη που ανακοίνωσε τις τιμές του μοντέλου, την ώρα που φυσικά αναμένουμε την άφιξή του και στην Ελλάδα.
 

Από 35.897 ευρώ

Το Ariya θα προσφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με τέσσερις εκδόσεις ισχύος και τιμή που ξεκινά από 41.845 λίρες, δηλαδή περίπου 35.897 ευρώ, ενώ το κορυφαίο σε ισχύ μοντέλο θα κοστίζει στην «Γηραιά Αλβιόνα» από 58.400 λίρες (περίπου 50.133 ευρώ).
 

Τέσσερις εκδόσεις και ιπποδυνάμεις, 2 πακέτα μπαταριών

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταρίας 65 και 90 kWh και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην περίπτωση του βασικού δικίνητου Ariya Advance η μικρή μπαταρία προσφέρει 218 ίππους, 300 Nm ροπής και 359 χιλιόμετρα αυτονομία. Το επόμενο στην ιεραρχία μοντέλο, Ariya Evolve λαμβάνει το μεγάλο πακέτο ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής με αυτονομία  498 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, υπάρχει το Ariya e-4ORCE Evolve. Το τετρακίνητο Ariya, εξοπλισμένο με την μπαταρία των 90 kWh (87 kWh χρησιμοποιήσιμα), μετρά 302 ίππους και αυτονομία μέχρι 458 χιλιόμετρα, ενώ με την μπαταρία των 90 kWh τα άλογα στο κορυφαίο Ariya e-4ORCE Performance ανεβαίνουν στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα.   
 

Δυνατότητα φόρτισης έως 130 kW

Στη βασική έκδοση Advance το μοντέλο λαμβάνει έναν φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 7,4 kW στάνταρ για οικιακές πρίζες, ενώ η Nissan λέει ότι το Ariya μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση συνεχούς ρεύματος έως και 130 kW, κάτι που επιτρέπει έως και 375 χιλιόμετρα αυτονομίας να προστεθούν σε περίπου 30 λεπτά φόρτισης.
 

Από το καλοκαίρι του 2022 οι παραδόσεις 

Οι παραδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan!
-Τέσσερις εκδόσεις και ιπποδυνάμεις, δύο πακέτα μπαταριών.
-Κίνηση στους δύο και στους τέσσερις τροχούς, έως 394 άλογα.
-Από 35.897 ευρώ η τιμή του.
Θα μπορέσει να γίνει ένα από τα best-seller ηλεκτρικά SUV;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto