Λίγες εβδομάδες χρειάστηκε το Kia e-Niro προκειμένου να ξεπουλήσει, καθώς ο αρχικός αριθμός μονάδων που κατασκευάστηκαν βρήκε αμέσως αγοραστές.

Ξεπούλησε το Kia e-Niro

4.159 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2019)

Λίγες εβδομάδες χρειάστηκε το Kia e-Niro προκειμένου να ξεπουλήσει, καθώς ο αρχικός αριθμός μονάδων που κατασκευάστηκαν βρήκε αμέσως αγοραστές.

Ο λόγος γίνεται για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου Kia είχε προγραμματίσει αρχικά να διαθέσει 900 μοντέλα του ηλεκτρικού μοντέλου, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν έφτασαν ούτε για ζήτω, σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα όπως αναφέρουν μέσα της χώρας, οι παραγγελίες είναι ήδη περισσότερες, τη στιγμή που η επόμενη παρτίδα του κορεατικού «πράσινου» SUV αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι το 2020, βάζοντας έτσι σε αναμονή τους αγοραστές.   
 
Η ζήτηση για το ηλεκτρικό Kia e-Niro, καθώς και το «αδελφό» ηλεκτρικό μοντέλο Hyundai Kona, ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Ως αποτέλεσμα, οι προμηθευτές μπαταριών των εταιρειών (οι οποίοι περιλαμβάνουν τη Samsung και την LG) δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στους όγκους παραγωγής του e-Niro παρά το διπλασιασμό της παραγωγής τους.
 
Οι παραδόσεις για το νέο Kia e-Niro έπρεπε να αρχίσουν τον Απρίλιο. Ωστόσο, λόγω της δημοτικότητας του e-Niro αλλά και της συμφόρησης παραγωγής, ακόμα και οι αγοραστές που κατόρθωσαν να αποκτήσουν ένα από τα 900 αρχικά αυτοκίνητα ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τα τέλη του 2019 για να τα παραλάβουν.
 
Τέλος να σημειωθεί πως παρόλο τα προβλήματα, η Kia παραμένει αισιόδοξη ότι η παραγωγή μπαταριών θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους και έως το 2020, θα έχει σταθεροποιηθεί η παραγωγή και ο χρόνος παράδοσης.  

TI LINGLONG AGORAZO
skoda