6 φωτογραφίες »

Lamborghini Aventador Ultimae: Τελευταία και πιο ισχυρή!

4.196 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2021)

Όντας διαθέσιμη σε coupe και roadster έκδοση, η νέα και τελευταία Aventador που παρουσιάστηκε είναι η πιο ισχυρή μη υβριδική Lamborghini που έγινε ποτέ!

Επίσημη πρεμιέρα έκανε η νέα Lamborghini Aventador Ultimae, η οποία όπως μαρτυρά το όνομά της (Ultimae= τελευταία στα λατινικά), έρχεται για να γράψει τον επίλογο ενός ιστορικού ιταλικού V12 supercar που διατηρήθηκε στο προσκήνιο για περισσότερο από μία δεκαετία μετά την παρουσίαση του αρχικού LP700-4 τον Φεβρουάριο του 2011 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μάλιστα η τελευταία Aventador έρχεται ως η ισχυρότερη Lamborghini, αν βεβαίως αποκλείσουμε από την εξίσωση την ηλεκτροκίνητη Sian.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Έχοντας την κωδική ονομασία «LP 780-4», η Lamborghini Aventador Ultimae εξοπλίζεται από τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων που προσφέρει 780 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. Είναι ελαφρώς πιο ισχυρή από την SVJ ενώ έχει την ίδια ροπή στα 720 Nm. Το βάρος της Aventador Ultimae κυμαίνεται στα 1.550 κιλά, 25 κιλά ελαφρύτερη από την Aventador S, ενώ προσφέρει την ίδια αναλογία ισχύος-βάρους με την SVJ.
 
Θα διατίθεται σε coupe και roadster έκδοση, με τετρακίνηση και πίσω κίνηση, ενώ αποφεύγει την οπίσθια σταθερή αεροτομή της Superveloce Jota για χάρη μίας ενεργής αεροτομής που μπορεί να σταθεί σε τρεις θέσεις. Αν θέλετε να μεταφράσουμε όλα τα παραπάνω σε αριθμούς τότε η Ultimae coupe κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα, οδεύοντας προς την τελική ταχύτητα των 355 χλμ./ώρα.
 
Η Lamborghini θα κατασκευάσει 350 coupe μονάδες και 250 roadster με περισσότερες από 300 αποχρώσεις να είναι διαθέσιμες μέσω του προγράμματος προσαρμογής Ad Personam της εταιρείας. Το εσωτερικό θα είναι εξίσου πολυτελές με το Aventador S, ενώ θα αναγράφεται και ο αριθμός της εκάστοτε μονάδας.
 
Η Lamborghini, η οποία έχει ανακοινώσει σχέδια για υβριδισμό όλων των αυτοκινήτων έως το 2024 και για την έλευση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στο τελευταίο μισό της δεκαετίας, θα παρουσιάσει και τα δύο στυλ αμαξώματος αργότερα αυτήν την εβδομάδα στο Goodwood Festival of Speed.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw